Roy van Krieken Roy van Krieken
04/06/2022 09:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2022 09:14

Terraform Labs dumpte LUNA tokens vlak voor de instorting

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Sinds de ondergang van het Terra (LUNA) netwerk en de bijbehorende TerraUSD (UST) stablecoin wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaken. Een van die onderzoeken werd onlangs uitgevoerd door het team van Arcane Research. Zij winden er geen doekjes om en leggen in ieder geval een deel van de schuld bij Terraform Labs.

Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Terra ‘pump and dump’

In het rapport dat onlangs door Arcane Research werd gepubliceerd maken zij de vergelijking tussen een zinkend cruiseschip en het Terra netwerk. De kapitein van het schip en alle vermogende passagiers verlieten echter het schip en brachten zichzelf in veiligheid. De overgebleven passagiers werden aan hun lot overgelaten.

Deze vergelijking is direct een behoorlijke beschuldiging aan het adres van Terraform Labs. Er wordt namelijk geïmpliceerd dat zij wisten dat het Terra netwerk ten onder zou gaan en op die manier in een korte tijd nog zo veel mogelijk geld wilden verdienen. Arcane Research gaat nog een stapje verder en noemt het Terra netwerk eigenlijk niet veel meer dan een uit de kluiten gewassen ‘Pump and Dump’.

Een overgrote meerderheid van het LUNA aanbod was in handen van ofwel Terraform Labs, of een handvol grote LUNA whales. In de aanloop naar de crypto-catastrofe is volgens Arcane Research duidelijk te zien dat deze LUNA whales op grote schaal hun tokens dumpten aan particuliere investeerders. 

UST biedt de perfecte vluchtweg

Met betrekking tot TerraUSD (UST) wees het team van Arcane Research erop dat de burn- en mint mechanismen rond de stablecoin en LUNA, “de perfecte manier vormden om duurzame exit liquiditeit te creëren voor hun initiële schenking van LUNA-tokens”. Zij voegden eraan toe:

“Door het pompen van de LUNA token, het burn/mint mechanisme, en het creëren van een aanhoudende vraag naar de UST token via Anchor, werd de perfecte exit liquiditeit voor grote LUNA bags gecreëerd. En de UST vluchtwegen werden op schaal gebruikt voor een set van zeer vroege LUNA-houders.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie