Thom Derks Thom Derks
14/02/2023 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2023 06:11

Tether maakt voor $1 miljard nieuwe USDT aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Los documentos filtrados muestran los secretos de Tether

Foto: David Sandron/Shutterstock

De heren en dames van Whale Alert delen via Twitter het opvallende nieuws dat Tether voor een bedrag van 1 miljard dollar aan kakelverse USDT stablecoin op de markt brengt. Dit nieuws is opvallend, omdat het gebeurt op het moment dat Binance USD (BUSD) in grote problemen zit in de Verenigde Staten.

Bizar: Deze mensen zijn vergeten dat ze crypto-miljoenen hebben
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Problemen voor Binance USD

De problemen voor BUSD begonnen nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan uitgever Paxos meedeelde dat het moet stoppen met de creatie van nieuwe BUSD. Paxos is het bedrijf dat via een licentie de stablecoin van Binance uitgeeft en daar nu dus mee moet stoppen.

Het bedrijf mag de munten die momenteel in omloop zijn nog wel beheren, dus het betekent niet dat de markt compleet instort. Voor nu is de beslissing echter dusdanig dat er geen nieuwe BUSD meer in omloop gebracht mogen worden door Paxos.

De Amerikaanse SEC, de financiële waakhond van het land, is van mening dat de token van Paxos, die het in samenwerking met Binance uitgeeft, kwalificeert als een ongeregistreerd effect. Dat is overigens ook precies het onderwerp van de rechtszaak die al jaren loopt tussen de SEC en Ripple over de XRP token.

Advertentie

De reactie van Tether

Volgens de Chief Technology Officer van Tether, Paolo Ardoino, betekent de creatie van 1 miljard dollar aan nieuwe USDT munten niet heel veel. Het klopt dat die munten gecreëerd zijn, maar volgens Ardoino zijn ze bedoeld als een voorraad om achter de hand te hebben als ze nodig zijn.

USDT en BUSD behoren tot de grootste stablecoins van de markt, met marktkapitalisaties van respectievelijk $68 en $16 miljard dollar. Paxos heeft reeds laten weten dat de bestaande BUSD in ieder geval tot februari 2024 gedekt blijven en dat gebruikers niets van de beslissing van de SEC zullen merken. De beslissing van de Amerikaanse toezichthouder zorgt desondanks wel voor een hoop opschudding in de markt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie