Roy van Krieken Roy van Krieken
06/03/2023 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2023 15:03

Tether ontkent nare beschuldigingen, noemt rapport “volledig onjuist”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether rechaza acusaciones y tacha el informe de

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin ter wereld, USDT, heeft een recent rapport van The Wall Street Journal (WSJ) weerlegd dat beweerde dat het bedrijf banden had met bedrijven die gebruik maakten van shell companies en vervalste documenten om toegang te krijgen tot het banksysteem.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gelekte documenten en de WSJ

Het rapport in de WSJ, dat op 3 maart werd gepubliceerd, citeerde gelekte documenten en e-mails die zouden moeten bevestigen dat Tether en zusterbedrijf Bitfinex verkoopfacturen en transacties hadden vervalst en op externe partijen vertrouwden om bankrekeningen te openen die anders ontoegankelijk zouden zijn geweest voor Tether.

Tether liet dit uiteraard niet onbeantwoord gaan. In een reactie op het rapport gaf Tether een verklaring uit waarin het de beschuldigingen afdeed als “oudbakken” en “volledig onjuist en misleidend”. Volgens Tether houden zij zich altijd netjes aan de regels en is er geen reden om te stellen dat dit niet zo zou zijn. Tether benadrukte ook dat het een trotse partner is van de de autoriteiten in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Paolo Ardoino, de CTO van Tether en Bitfinex, tweette een paar dagen geleden dat het rapport van de WSJ “verkeerde informatie en onnauwkeurigheden” bevatte en impliceerde dat de journalisten bij de WSJ onprofessioneel waren.

Wederom Tether FUD?

Het rapport van de WSJ doet uiteraard behoorlijk serieuze beschuldigingen. Tether zou volgens het rapport namelijk uit de weg gaan om heel bewust banden met schimmige partijen te onderhouden. Volgens de WSJ zou tegelijkertijd het eindigen van deze banden een existentiele dreiging voor Tether vormen. Immers, de WSJ suggereert dat Tether alleen via deze constructies toegang kan krijgen tot het bankensysteem.

Of Tether of de WSJ hier nu gelijk heeft is op dit moment moeilijk te zeggen. Wel weten we dat Tether regelmatig onder vuur komt te liggen vanuit verschillende hoeken. Hoewel USDT nog altijd de grootste stablecoin is, is het vertrouwen in Tether als bedrijf wellicht niet meer wat het ooit geweest is. Desalniettemin gebruiken miljoenen crypto beleggers en handelaren op dagelijkse basis USDT en zijn echt grote problemen eigenlijk nog nooit voorgekomen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie