Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Tether (USDT) zakt voor het eerst onder 80% van totale aanbod stablecoins

Onlangs was nog op Crypto Insiders te lezen dat het totale volume van alle stablecoins op de markt nu boven de $20 miljard staat. Gisteren meldde crypto-analysebedrijf Coin Metrics dat het aandeel van tether (USDT) voor het eerst onder de 80% is gedaald onder stablecoins.

- Advertentie -

Alhoewel de hoeveelheid aan tether, vooral de ERC-20 versie op ethereum (ETH) enorm is toegenomen de afgelopen maanden, zijn andere stablecoins deze maand nog sterker toegenomen. USD Coin (USDC), Dai (DAI) en Binance USD (BUSD) zijn in september met maar liefst gemiddeld 100% toegenomen.

Al deze stablecoins zijn 1:1 gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar (USD). Tether is overigens vaker het onderwerp van controverse. Men twijfelt eraan of Tether (samen met zusterbedrijf Bitfinex) ook daadwerkelijk de benodigde hoeveelheid dollars/assets in reserve heeft om de USDT mee te ondersteunen. Dat is tevens het onderwerp van een onderzoek door de openbaar aanklager van New York.

Vooralsnog laat het bedrijf namelijk geen audit uitvoeren door een derde partij. Weiss Crypto Ratings zegt daarom dat het de voorkeur geeft aan USDC, en dat het beter is om tether zelfs compleet te vermijden.

 

In tegenstelling tot USDT is USDC onderworpen aan audits van ten minste vijf accountantskantoren. Op basis van deze rapporten wordt USDC voor meer dan 100% ondersteund – daarom heeft het momenteel onze voorkeur.

De kluizen van Bitfinex zijn niet publiekelijk controleerbaar en er zijn veel beschuldigingen dat USDT niet voor 100% wordt ondersteund en dat het wordt beheerd als een fractionele reservebank. Daarom raden we je aan om blootstelling aan Tether te vermijden.

Onlangs werd cryptocurrency-exchange KuCoin gehackt. Naast bitcoin (BTC), ethereum (ETH), en XRP (XRP) zijn ook tether tokens van de beurs gestolen. Paolo Ardoino, CTO van Tether en Bitfinex, meldt dat deze USDT inmiddels al bevroren zijn, al gaat ook dat niet zonder enige controverse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.821,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.848,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.876,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.890,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.948,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.848,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.821,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.876,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.890,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.948,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...