Kevin Schijven Kevin Schijven
28/09/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2020 06:06

Tether (USDT) zakt voor het eerst onder 80% van totale aanbod stablecoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether (USDT) zakt voor het eerst onder 80% van totale aanbod stablecoins

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Onlangs was nog op Crypto Insiders te lezen dat het totale volume van alle stablecoins op de markt nu boven de $20 miljard staat. Gisteren meldde crypto-analysebedrijf Coin Metrics dat het aandeel van tether (USDT) voor het eerst onder de 80% is gedaald onder stablecoins.


Alhoewel de hoeveelheid aan tether, vooral de ERC-20 versie op ethereum (ETH) enorm is toegenomen de afgelopen maanden, zijn andere stablecoins deze maand nog sterker toegenomen. USD Coin (USDC), Dai (DAI) en Binance USD (BUSD) zijn in september met maar liefst gemiddeld 100% toegenomen.
Al deze stablecoins zijn 1:1 gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar (USD). Tether is overigens vaker het onderwerp van controverse. Men twijfelt eraan of Tether (samen met zusterbedrijf Bitfinex) ook daadwerkelijk de benodigde hoeveelheid dollars/assets in reserve heeft om de USDT mee te ondersteunen. Dat is tevens het onderwerp van een onderzoek door de openbaar aanklager van New York.
Vooralsnog laat het bedrijf namelijk geen audit uitvoeren door een derde partij. Weiss Crypto Ratings zegt daarom dat het de voorkeur geeft aan USDC, en dat het beter is om tether zelfs compleet te vermijden.



 

In tegenstelling tot USDT is USDC onderworpen aan audits van ten minste vijf accountantskantoren. Op basis van deze rapporten wordt USDC voor meer dan 100% ondersteund – daarom heeft het momenteel onze voorkeur.

De kluizen van Bitfinex zijn niet publiekelijk controleerbaar en er zijn veel beschuldigingen dat USDT niet voor 100% wordt ondersteund en dat het wordt beheerd als een fractionele reservebank. Daarom raden we je aan om blootstelling aan Tether te vermijden.

Onlangs werd cryptocurrency-exchange KuCoin gehackt. Naast bitcoin (BTC), ethereum (ETH), en XRP (XRP) zijn ook tether tokens van de beurs gestolen. Paolo Ardoino, CTO van Tether en Bitfinex, meldt dat deze USDT inmiddels al bevroren zijn, al gaat ook dat niet zonder enige controverse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie