Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Stablecoins stijgen enorm hard de afgelopen tijd en bereiken belangrijke mijlpaal

De totale waarde van alle stablecoins op de markt ligt nu boven de $20 miljard. Dat blijkt uit gegevens van blockchain analysebedrijf Coin Metrics:

- Advertentie -

Stablecoins zijn een soort cryptocurrency waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere asset of handjevol assets, meestal de Amerikaanse dollar (USD).

Stablecoins worden steeds vaker gebruikt als een soort tussenstap voor handelaren alvorens ze hun geld stoppen in een (riskantere) cryptocurrency als bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). Daar komt bij dat sommige cryptocurrency-exchanges helemaal geen ruilparen aanbieden met fiatvaluta en stablecoins een uitkomst zijn.

Het was pas vier maanden geleden dat de totale waarde van alle stablecoins nog op $10 miljard stond. Verreweg de grootste stablecoin op de markt is tether (USDT) en deze is dit jaar ook het hardst gegroeid. De totale marktkapitalisatie van tether stond in april nog op $4 miljard en is sindsdien de $15 miljard voorbij gestegen. Dat is een toename van 275% in vier maanden.

Daarna volgt de USD coin (USDC) van Circle en Coinbase met een marktkapitalisatie van $2,5 miljard, Dai (DAI) met bijna $1 miljard en Binance USD (BUSD) met ongeveer $450 miljoen. Deze zijn alle drie de afgelopen maand met ongeveer 100% toegenomen.

De tweede reden voor deze stijging van stablecoins is de opkomende decentralized finance (DeFi) markt. Stablecoins zijn populair onder handelaren om vast te zetten in DeFi platformen als Aave, Curve en Uniswap.

Eerder vandaag kwam naar buiten dat banken en financiële instellingen in de VS nu toestemming hebben gehad van regelgevende instanties om stablecoins te mogen bezitten als reserves. De Europese Unie kijkt momenteel naar het gebruik van stablecoins om grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper te maken. Ook wil de EU een nieuw wetgevend kader opstellen omtrent stablecoins. De Europese centrale bank noemde onlangs stablecoins echter wellicht niet zo veilig als men denkt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.900,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.949,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.969,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.006,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.103,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.103,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.900,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.949,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.969,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.006,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...