Kevin Schijven Kevin Schijven
25/09/2020 16:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2020 16:42

Stablecoins stijgen enorm hard de afgelopen tijd en bereiken belangrijke mijlpaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoins stijgen enorm hard de afgelopen tijd en bereiken belangrijke mijlpaal

Foto: David Sandron/Shutterstock

De totale waarde van alle stablecoins op de markt ligt nu boven de $20 miljard. Dat blijkt uit gegevens van blockchain analysebedrijf Coin Metrics:


Stablecoins zijn een soort cryptocurrency waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere asset of handjevol assets, meestal de Amerikaanse dollar (USD).
Stablecoins worden steeds vaker gebruikt als een soort tussenstap voor handelaren alvorens ze hun geld stoppen in een (riskantere) cryptocurrency als bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). Daar komt bij dat sommige cryptocurrency-exchanges helemaal geen ruilparen aanbieden met fiatvaluta en stablecoins een uitkomst zijn.
Het was pas vier maanden geleden dat de totale waarde van alle stablecoins nog op $10 miljard stond. Verreweg de grootste stablecoin op de markt is tether (USDT) en deze is dit jaar ook het hardst gegroeid. De totale marktkapitalisatie van tether stond in april nog op $4 miljard en is sindsdien de $15 miljard voorbij gestegen. Dat is een toename van 275% in vier maanden.
Daarna volgt de USD coin (USDC) van Circle en Coinbase met een marktkapitalisatie van $2,5 miljard, Dai (DAI) met bijna $1 miljard en Binance USD (BUSD) met ongeveer $450 miljoen. Deze zijn alle drie de afgelopen maand met ongeveer 100% toegenomen.
De tweede reden voor deze stijging van stablecoins is de opkomende decentralized finance (DeFi) markt. Stablecoins zijn populair onder handelaren om vast te zetten in DeFi platformen als Aave, Curve en Uniswap.
Eerder vandaag kwam naar buiten dat banken en financiële instellingen in de VS nu toestemming hebben gehad van regelgevende instanties om stablecoins te mogen bezitten als reserves. De Europese Unie kijkt momenteel naar het gebruik van stablecoins om grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper te maken. Ook wil de EU een nieuw wetgevend kader opstellen omtrent stablecoins. De Europese centrale bank noemde onlangs stablecoins echter wellicht niet zo veilig als men denkt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie