Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/09/2020 11:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2020 11:19

Stablecoins in de VS ontvangen belangrijk oordeel van regelgevende instantie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoins in de VS ontvangen belangrijk oordeel van regelgevende instantie

Foto: David Sandron/Shutterstock

De regelgevende instanties in de Verenigde Staten hebben banken en financiële instellingen de toestemming gegeven om stablecoins te bezitten als reserves. Dit wordt bekend uit een brief van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) die toestemming geeft voor nationale banken om reserves van cryptocurrencies en andere digitale middelen te bezitten.

“We concluderen dat voor een nationale bank, het bezitten dergelijke ‘reserves’ van stablecoins kan dienen als een dienst voor bankklanten.”

De verwachting is dat dit meer instellingen zal aanmoedigen om hun stablecoin-reserves te ontwikkelen, maar mochten we waarnemend controleur van de valuta, Brian Brooks, geloven, dan zijn veel landelijke banken al bezig met activiteiten rondom stablecoins. Sinds Brooks de rol van waarnemend comptroller heeft overgenomen, is hij actief bezig geweest met het uitbreiden van de functie van stablecoins binnen het Amerikaanse banksysteem.
Eind juli dit jaar stuurde de OCC een soortgelijke brief waarin zij meldde dat banken crypto-custody-diensten mochten aanbieden. In de meest recente brief zou de algemene goedkeuring echter slechts stablecoins omvatten welke 1:1 ondersteund worden door een valuta. Hierdoor zal ook Facebooks Libra uitgesloten worden in sommige gevallen aangezien de waarde van deze stablecoin gebaseerd is op een mandje van fiatvaluta.

“Wij beschouwen een “stablecoin” als een cryptocurrency dat ondersteund wordt door een enkele fiatvaluta en op een 1:1 wisselbaar is.”

1:1 stablecoins waaronder Tether worden ook in twijfel getrokken. Het bedrijf van de coin zei aanvankelijk dat het 1:1 werd ondersteund met reserves in Amerikaanse dollars, echter heeft het toegegeven dat dit niet langer het geval is. De OCC is niet de enige die voorzichtig zijn, ook de Europese Centrale Bank (ECB) maakt zich ook zorgen over stablecoins en de veiligheid ervan.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie