Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Stablecoins in de VS ontvangen belangrijk oordeel van regelgevende instantie

De regelgevende instanties in de Verenigde Staten hebben banken en financiële instellingen de toestemming gegeven om stablecoins te bezitten als reserves. Dit wordt bekend uit een brief van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) die toestemming geeft voor nationale banken om reserves van cryptocurrencies en andere digitale middelen te bezitten.

“We concluderen dat voor een nationale bank, het bezitten dergelijke ‘reserves’ van stablecoins kan dienen als een dienst voor bankklanten.”

De verwachting is dat dit meer instellingen zal aanmoedigen om hun stablecoin-reserves te ontwikkelen, maar mochten we waarnemend controleur van de valuta, Brian Brooks, geloven, dan zijn veel landelijke banken al bezig met activiteiten rondom stablecoins. Sinds Brooks de rol van waarnemend comptroller heeft overgenomen, is hij actief bezig geweest met het uitbreiden van de functie van stablecoins binnen het Amerikaanse banksysteem.

- Advertentie -

Eind juli dit jaar stuurde de OCC een soortgelijke brief waarin zij meldde dat banken crypto-custody-diensten mochten aanbieden. In de meest recente brief zou de algemene goedkeuring echter slechts stablecoins omvatten welke 1:1 ondersteund worden door een valuta. Hierdoor zal ook Facebooks Libra uitgesloten worden in sommige gevallen aangezien de waarde van deze stablecoin gebaseerd is op een mandje van fiatvaluta.

“Wij beschouwen een “stablecoin” als een cryptocurrency dat ondersteund wordt door een enkele fiatvaluta en op een 1:1 wisselbaar is.”

1:1 stablecoins waaronder Tether worden ook in twijfel getrokken. Het bedrijf van de coin zei aanvankelijk dat het 1:1 werd ondersteund met reserves in Amerikaanse dollars, echter heeft het toegegeven dat dit niet langer het geval is. De OCC is niet de enige die voorzichtig zijn, ook de Europese Centrale Bank (ECB) maakt zich ook zorgen over stablecoins en de veiligheid ervan.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.410,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.451,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.494,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.502,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.622,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.622,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.407,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.451,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.494,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.502,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...