Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Europese Unie kijkt naar stablecoins voor snelle internationale betalingen

De Europese Unie (EU) is van plan om nieuwe regelgeving in te voeren in de komende vier jaar om zogenaamde cross-border payments, of grensoverschrijdende betalingen, sneller en goedkoper te maken.

Dit zal gebeuren met behulp van blockchain-technologie en cryptocurrencies als stablecoins. Dat blijkt uit twee EU documenten in handen van persbureau Reuters:

- Advertentie -

De Europese Commissie wil het gebruik van digitale betalingen aansporen. Momenteel wordt nog 78% van betaling in de eurozone uitgevoerd met cash. Een nieuwe wetsvoorstel zal binnenkort worden opgesteld hieromtrent.

Tegen 2024 moet de EU een alomvattend raamwerk opzetten dat de invoering van distributed ledger technology (DLT) en crypto-activa in de financiële sector mogelijk maakt. Het moet ook de risico’s aanpakken die aan deze technologieën zijn verbonden.

De vraag naar zogenaamde instant betalingen is met een rap tempo toegenomen door de maatregelen omtrent de coronapandemie, zegt Reuters. Stablecoins zijn een soort cryptocurrency waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere asset of groepje assets, meestal de Amerikaanse dollar (USD).

De aankondiging van Facebooks Libra vorig jaar hebben ontwikkelingen omtrent deze sector in een versnelling gebracht. Meerdere centrale banken onderzoeken momenteel de optie om een eigen stablecoin uit te brengen, een zogeheten central bank digital currency (CBDC).

Ook is de EU van plan om het delen van gegevens in de financiële sector eenvoudiger te maken om concurrentie aan te sporen. “Systemen voor onmiddellijke betalingen zouden tegen eind 2021 de “nieuwe norm” moeten worden,” voegt Reuters eraan toe.

Eerder deze week had de Europese Commissie al een nieuw wetsvoorstel opgesteld voor een strenger wetgevend kader omtrent stablecoins.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.581,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.375,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.408,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.424,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.462,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.581,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.377,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.408,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.424,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.462,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...