Timo Bult Timo Bult
18/09/2020 18:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2020 18:09

Tether (USDT) ziet marktkapitalisatie met miljarden dollars toenemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether (USDT) ziet marktkapitalisatie met miljarden dollars toenemen

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De meest gebruikt en populairste stablecoin tether (USDT) zag het afgelopen jaar een enorme stijging van zijn marktkapitalisatie. De opkomende Decentralized Finance (DeFi) sector lijkt hier de meest voor de hand liggende reden van te zijn. Op Twitter viert Tether, het bedrijf achter de cryptocurrency, de onlangs behaalde mijlpaal.
Een stablecoin is een cryptocurrency die is gelinkt aan de waarde van een fiat-valuta. In het geval van USDT is dit de Amerikaanse dollar. 1 USDT is altijd 1 dollar waarmee het een ideaal instrument is voor beleggers die snel in en uit de markt willen stappen om winst te kunnen boeken. Daarnaast biedt USDT een goede bescherming tegen de hoge volatiliteit van de meeste crypto-koersen.
Tether liet vanochtend op Twitter weten dat het een belangrijke mijlpaal bereikt heeft. Er is nu namelijk voor $15 miljard aan USDT in omloop. Begin dit jaar lag de marktkapitalisatie nog slechts op $4 miljard. Kortom, de stablecoin heeft een ongekende groei doorgemaakt.

“In slechts één maand tijd is de marktkapitalisatie van Tether met meer dan $3 miljard gestegen, waarmee het zijn nummer één positie als de meest liquide, stabiele en vertrouwde valuta behoudt!”


De oorzaak van de enorme stijging ligt waarschijnlijk bij DeFi. De afgelopen maanden zijn de cryptocurrencies en gedecentraliseerde financiële producten enorm in populariteit toegenomen. USDT is een van de stablecoins die binnen deze sector veelal gebruikt wordt.
Niet iedereen is echter zo positief over Tether. Onlangs zei Peter Brandt, een bekende analist, nog dat “het einde van Tether niet mooi zal zijn.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie