Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Tether (USDT) ziet marktkapitalisatie met miljarden dollars toenemen

De meest gebruikt en populairste stablecoin tether (USDT) zag het afgelopen jaar een enorme stijging van zijn marktkapitalisatie. De opkomende Decentralized Finance (DeFi) sector lijkt hier de meest voor de hand liggende reden van te zijn. Op Twitter viert Tether, het bedrijf achter de cryptocurrency, de onlangs behaalde mijlpaal.

Een stablecoin is een cryptocurrency die is gelinkt aan de waarde van een fiat-valuta. In het geval van USDT is dit de Amerikaanse dollar. 1 USDT is altijd 1 dollar waarmee het een ideaal instrument is voor beleggers die snel in en uit de markt willen stappen om winst te kunnen boeken. Daarnaast biedt USDT een goede bescherming tegen de hoge volatiliteit van de meeste crypto-koersen.

- Advertentie -

Tether liet vanochtend op Twitter weten dat het een belangrijke mijlpaal bereikt heeft. Er is nu namelijk voor $15 miljard aan USDT in omloop. Begin dit jaar lag de marktkapitalisatie nog slechts op $4 miljard. Kortom, de stablecoin heeft een ongekende groei doorgemaakt.

“In slechts één maand tijd is de marktkapitalisatie van Tether met meer dan $3 miljard gestegen, waarmee het zijn nummer één positie als de meest liquide, stabiele en vertrouwde valuta behoudt!”

De oorzaak van de enorme stijging ligt waarschijnlijk bij DeFi. De afgelopen maanden zijn de cryptocurrencies en gedecentraliseerde financiële producten enorm in populariteit toegenomen. USDT is een van de stablecoins die binnen deze sector veelal gebruikt wordt.

Niet iedereen is echter zo positief over Tether. Onlangs zei Peter Brandt, een bekende analist, nog dat “het einde van Tether niet mooi zal zijn.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.077,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.877,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.877,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.890,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.964,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.877,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.877,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.890,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.964,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.077,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...