Kevin Schijven Kevin Schijven
14/09/2020 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2020 17:55

'Het einde van stablecoin Tether (USDT) zal niet mooi zijn,' zegt Peter Brandt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Het einde van stablecoin Tether (USDT) einde zal niet mooi zijn, zegt Peter Brandt

Peter Brandt, een bekende koersanalist en handelsveteraan, haalt weer eens uit naar tether (USDT), de stablecoin van het gelijknamige bedrijf Tether, een zusterbedrijf van cryptocurrency-exchange Bitfinex.
Volgens Brandt is tether maar een “dubieuze fiatvaluta” die hetzelfde lot zal ondergaan als alle andere fiatvaluta, of zelfs erger. “Zijn einde zal niet mooi zijn,” zegt Brand in een Tweet op 13 september:


Tether is een zogenaamde stablecoin wat inhoudt dat de koerswaarde ervan 1:1 gekoppeld is aan de waarde van de Amerikaanse dollar (USD). Tether is al enkele jaren een onderwerp van controverse in de wereld van cryptocurrencies.
Het bedrijf meldde namelijk dat tether 100% ondersteund wordt door dollars, maar over de jaren heen bleek dat steeds minder te worden. Inmiddels zou de stablecoin nog maar 70% ondersteund worden, al is dat niet te bevestigen aangezien het bedrijf geen audit door een onafhankelijke partij laat doen.
Niet iedereen is het met Brandt eens. Gabor Gurbacs van VanEck noemt tether een “belangrijk” project. Het is namelijk sneller dan USD, zit op meerdere blockchains, is compatibel met banken, de vrije markt heeft het geadopteerd en grote centrale banken willen het succes ervan kopiëren met central bank digital currencies (CBDC’s)


Het is overigens niet de eerste keer dat Brandt uithaalt naar tether dit jaar. In augustus noemde hij “het wachten op een ongeluk” en in april noemde hij mensen die tether vasthouden “dwazen.” Hij zei dat het een grap is dat mensen USD veroordelen, maar dan wel tether vasthouden.


Tether is qua volume enorm hard gestegen dit jaar en heeft nu een circulerend aanbod van bijna 15 miljard tokens. Iemand stuurde onlangs per ongeluk $1 miljoen tether naar een verkeerd adres. Normaliter zouden deze tokens verloren zijn, maar Tether had ze hersteld.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie