Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Tientallen miljoenen ripple (XRP) afkomstig van KuCoin hack in beweging

De grote crypto exchange Kucoin uit Singapore werd onlangs getroffen door hackers. Crypto tracker Whale Alert liet op Twitter weten dat de gestolen tegoeden weer in beweging zijn. De hackers deden een transactie van 37.3 miljoen XRP. Omgerekend komt dit neer op zo’n $9,1 miljoen dollar.

- Advertentie -

De hack vond afgelopen weekend plaats, KuCoin zag crypto assets verdwijnen uit hun hot wallets, de assets verlieten vervolgens de exchange. Er werd in totaal voor ongeveer $150 miljoen aan assets van de exchange gehaald, maar andere schattingen komen dichterbij de $200 miljoen. Het ging om verschillende ERC20 tokens, Chainlink (LINK), ethereum (ETH), SNX en bitcoin (BTC).

De eigenaar van Binance Changpeng Zhao en de oprichter van TRON (TRX), Justin Sun, schoten direct te hulp en lieten op Twitter weten dat zij alle funds die te maken hebben met de hack bevriezen om verdere schade te voorkomen.

KuCoin liet zaterdag aan hun gebruikers weten hoe ze met de situatie om zullen gaan en treden in detail wat er precies gebeurd is. Daarnaast beloofde de exchange alle schade te vergoeden aan klanten die crypto’s verloren zijn.

De hacker maakt actief gebruik van Uniswap om op deze manier het geld wit te wassen. Op Twitter verscheen eerder deze week een screenshot van een transactie die daar plaatsvond. Het ging om Synthetix Network Token (SNX), waarvan ruim $6,7 miljoen tokens verplaatst zijn.

Wie er nou precies achter de hack zit is onduidelijk al doen er momenteel wel verhalen de ronde dat de transacties gedaan zijn door iemand binnen KuCoin.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.210,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.003,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.042,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.082,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.085,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.210,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.003,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.042,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.082,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.085,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...