Roy van Krieken Roy van Krieken
05/05/2021 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2021 09:01

Tiger King ster lanceert Dogecoin (DOGE) concurrent

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tiger King ster lanceert Dogecoin (DOGE) concurrent

Carole Baskin, bekend van haar rol in de populaire televisieserie Tiger King, heeft via haar non-profit organisatie Big Cat Rescue op 4 mei bekend gemaakt dat ze een nieuwe token heeft gelanceerd. De coin in kwestie gaat, niet geheel verrassend, onder de naam CAT. Inmiddels is CAT al gelanceerd op Rally, een platform dat makers hun eigen coins laat lanceren op de Ethereum blockchain.

Baskin stelt zelf dat CAT geen goede investering is. Volgens haar is de coin slechts een manier om haar organisatie te steunen. Een soort donatie met enkele extraatjes dus. Deze extraatjes omvatten onder andere toegang tot live rondleidingen, gesprekken met Carole Baskin en kortingen en vroege beschikbaarheid van merchandise. Toekomstige plannen van Baskin zijn onder meer het maken en verkopen van katregelateerde NFT’s met de bijpassende VR collectibles game genaamd ARzoo.

Tot dusver zijn er 126.000 coins in omloop voor een gemiddelde prijs van $8,20 per stuk en sinds de lancering van CAT hebben er 492 transacties plaatsgevonden met een handelsvolume van ruim 200 duizend dollar.

De lancering van de nieuwe coin is niet de eerste keer dat Carole Baskin gelinkt wordt met de wereld van cryptocurrencies. In april van dit jaar werd het voor klanten en bezoekers al mogelijk om te betalen met bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH) via Bitpay.

Het is duidelijk dat Doge niet de enige dieren gerelateerde meme-coin is, maar of CAT dezelfde extreme prijsbewegingen als doge door gaat maken valt nog maar te bezien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie