Timo Bult Timo Bult
05/09/2021 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2021 19:08

TRON (TRX) oprichter koopt rots NFT voor half miljoen dollar, dit is waarom

Nieuws
TRON (TRX) oprichter koopt rots NFT voor half miljoen dollar, dit is waarom

Foto: Morrowind/Shutterstock

Non-fungible tokens (NFT) zijn unieke digitale tokens die bijvoorbeeld een digitale afbeelding kunnen vertegenwoordigen op de blockchain. Hierdoor is een NFT ook echt uniek en kan iemand die de token in bezit heeft bewijzen dat deze ook echt in zijn of haar bezit is. Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat TRON (TRX) oprichter Justin Sun een plaatje van een rots, ook wel een EtherRock, heeft gekocht voor een half miljoen dollar. Maar waarom?

Sun lichtte zijn keuze om de dure rots aan te schaffen toe in een recent interview met Bloomberg. Voor hem was het een comfortabele keuze om de half miljoen dollar neer te leggen voor een toch wel amateuristisch uitziende tekening van een rots met twee lazerogen. Volgens hem is namelijk als “een Picasso in 1932.”

“Het is net als Picasso in 1932 – het vertegenwoordigt het beginjaar van veel van onze bekende werken. Ik denk dat alle kunstcollecties in het jaar 2017 het begin van de NFT vertegenwoordigen, ook al zijn de meeste kunstwerken misschien niet te begrijpen door mensen buiten de cryptocurrency-industrie, maar ik geloof dat die NFT’s in de toekomst kostbaarder zullen worden zolang terwijl de industrie blijft groeien,”

Vrijwel alles kan worden omgezet in een NFT, van de eerste tweet ooit tot aan een fysiek huis. Het tokeniseren van dingen is de afgelopen tijd een enorme hype geworden met de gekste dingen die de gekste prijzen waard zijn. Deze enorm hoge prijzen zijn voor JPMorgan reden om je zorgen te maken. Zij waarschuwden voor een zeepbel in crypto met in het bijzonder de NFT-markt.

Recentelijk werd de originele Doge meme geveild op SushiSwap. Die NFT werd vervolgens opgesplitst in miljarden kleine stukjes die tevens enorm in waarde zijn gestegen. Hierover lees je meer in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie