Rico Engelbarts
21/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2019 06:00

TRON verslaat Ethereum en is officieel beste dApp-platform, maar voor hoe lang?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
tron_verslaat_ethereum_en_is_officieel_beste_dapp_platform_maar_voor_hoe_lang

Foto: Morrowind/Shutterstock

Volgens de website DappReview is TRON nu officieel het beste dApp-platform dat er is. Lang werd Ethereum gezien als hét platform voor dApps, maar dat is nu dus niet meer zo vanzelfsprekend. CEO Justin Sun is uiteraard in de wolken van het nieuws, maar de strijd is nog niet gestreden.
DApps zijn applicaties die gebruikmaken van blockchain-technologie. Dergelijke applicaties zijn gedecentraliseerd en open source. Een belangrijk aspect van dApps is dat ze gedecentraliseerd zijn en daardoor niet zoals applicaties in de App Store of Google Play Store zomaar uit de lucht gehaald kunnen worden.
De website DappReview houdt bij hoeveel dApp-gebruikers platforms hebben. Het gaat hier om platforms zoals Ethereum, EOS en TRON. Volgens de website had TRON de afgelopen twee maanden zo’n 267.000 gebruikers. Het is hiermee het grootste platform qua aantal gebruikers. Na TRON komt EOS met 197.000 gebruikers en dan pas Ethereum met 151.000.
Wanneer het om actieve gebruikers gaat liggen die aantallen iets lager, maar ook daar scoort TRON het hoogst. TRON had de afgelopen twee maanden 16.236 actieve gebruikers, EOS had er 13.845 en Ethereum 2.133.
Het is nooit een geheim geweest dat Sun Ethereum graag wil verslaan. Hij liet zich vaak publiekelijk uit over waarom TRON beter is dan Ethereum. Het is dan ook niet zo gek dat hij nu weer de kans grijpt om te bewijzen waarom zijn platform beter is dan Ethereum:


De reden dat meer gebruikers voor TRON kiezen is waarschijnlijk dat het Ethereum-netwerk trager is. De strijd is echter nog niet gestreden. Ethereum gaat dit jaar namelijk een aantal revolutionaire verbeteringen doorvoeren waardoor het platform zomaar weer eens bovenaan het lijstje kan gaan eindigen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie