Erik Juffermans Erik Juffermans
28/09/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2022 14:00

UFC vechter El Ninja wordt eerste Argentijnse atleet betaald in crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
UFC vechter El Ninja wordt eerste Argentijnse atleet betaald in crypto

Foto: Andre Luiz Moreira/Shutterstock

Inflatie in Argentinië was in augustus bijna 80% ten opzichte van het jaar ervoor. Vanwege de hoge inflatie in het Zuid-Amerikaanse land, en de waardedaling van de Argentijnse peso, heeft een Argentijse atleet voor het eerst besloten om zich 100% uit te laten betalen in cryptocurrencies. Guido Canetti kiest ervoor om zich uit te laten betalen in de stablecoin USD coin (USDC).

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF krimp, EigenLayer debuut & TON haalt ADA in
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

‘El Ninja’ wil liever crypto

Cannetti is een Argentijnse mixed martial arts atleet die deelneemt aan de Ultimate Fighting Championship (UFC). Volgens Cannetti, ook wel bekend als ‘El Ninja,’ is dit beter voor zijn toekomst. Een salaris in een stablecoin bespaart hem de volatiliteit en de waardevermindering van de Argentijnse peso.

Cannetti zal zijn salaris uitgekeerd krijgen via Vibrant, een digitale wallet ontwikkeld door Stellar (XLM). De digitale wallet werd speciaal door Stellar ontwikkelt voor Argentijnen die al langer kampen met torenhoge inflatie.

Argentijnse inflatie zorgt voor crypto adoptie

Analisten in Argentinië verwachten dat de inflatie nog verder op zal lopen voordat een daling wordt ingezet. De Argentijnse centrale bank voorspelde een inflatie van maar liefst 95% voor dit jaar, maar analisten vrezen dat dit nog hoger kan uitvallen.

Veel Argentijnen zoeken hun heil in crypto nu hun pesos steeds minder waard worden. Volgens een recent onderzoek kocht ruim de helft van alle Argentijnen dit jaar crypto, en 27% van de populatie doet dit zelfs met regelmaat. Eind vorig jaar kocht slechts 12% van de Argentijnen nog crypto. Uit het onderzoek bleek ook dat bescherming tegen inflatie de voornaamste reden is voor het aanschaffen van cryptomunten.

Afgelopen juli leed een abrupt ontslag van de Argentijnse minister van Financiën tot een run op stablecoins. Na het nieuws van het ontslag, handelde de Tether stablecoin (USDT) met een premium van 116% premium ten opzichte van de USD/ARS (Argentijnse peso) koers.

Argentinië is een van de globale leiders als het gaat op crypto adoptie. Een recent onderzoek van analysebedrijf Chainanalysis plaatse Argentinië op plek 13. Vietnam staat dit jaar bovenaan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie