Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2020 18:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2020 18:32

Uniswap loopt massaal leeg, maar waar gaat de ethereum (ETH) naartoe?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Uniswap loopt massaal leeg, maar waar gaat de ethereum (ETH) naartoe

Foto: Morrowind/Shutterstock

Een paar dagen geleden was op Crypto Insiders te lezen dat Uniswap, een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX), een bepaald programma beëindigt waardoor wellicht een enorme hoeveelheid ether (ETH) op de markt wordt gedumpt.
Uniswap beëindigt het zogenaamde UNI liquidity programma. Via dit programma konden investeerders die hun cryptocurrencies, voornamelijk ether, hadden vastgezet in decentralized finance (DeFi) projecten UNI tokens verdienen. Dat houdt dus vanaf vandaag op.
Er werd enkele dagen geleden gelijk gevreesd dat dit zou kunnen zorgen voor een gigantische uitstroom van cryptocurrencies uit Uniswap. Uit gegevens van DeFi Pulse blijkt dat dit inderdaad gebeurt. Momenteel is de total value locked (TVL), of totale vergrendelde waarde, op Uniswap al met meer dan 50% is gedaald. Deze waarde is van meer dan $3 miljard gezakt naar $1,5 miljard en het einde is wellicht nog niet in zicht.
Gisteren zat nog 3,2 miljoen ETH vast op Uniswap, ter waarde van ongeveer $1,5 miljard. Daar is nu al 1,5 miljoen ETH, ter waarde van $700 miljoen, van af. Als deze enorme hoeveelheid ether in een keer op de spotmarkt wordt gedumpt kan dat voor een correctie van de koers zorgen.
Het is ook mogelijk dat deze ETH naar het deposit contract gaan voor Ethereum 2.0, dat over twee weken zal lanceren als genoeg mensen ETH vastzetten. Op het moment van schrijven is nog van beide geen sprake.
Wel toont Sushiswap al een enorme instroom. Sushiswap lijkt onmiddellijk gebruik te maken van de situatie. Het platform, een kloon van Uniswap, kondigde gisteren aan dat het nu beloningen biedt voor het vastzetten op de handelsparen waar Uniswap mee stopt.


Volgens DeFi Pulse toont de TVL op Sushiswap vandaag een toename van meer dan 60% en de hoeveelheid ETH op het platform is van ongeveer 350 duizend naar 650 duizend gestegen in een dag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie