Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2020 18:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2020 18:32

Uniswap loopt massaal leeg, maar waar gaat de ethereum (ETH) naartoe?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Uniswap loopt massaal leeg, maar waar gaat de ethereum (ETH) naartoe

Foto: Morrowind/Shutterstock

Een paar dagen geleden was op Crypto Insiders te lezen dat Uniswap, een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX), een bepaald programma beëindigt waardoor wellicht een enorme hoeveelheid ether (ETH) op de markt wordt gedumpt.
Uniswap beëindigt het zogenaamde UNI liquidity programma. Via dit programma konden investeerders die hun cryptocurrencies, voornamelijk ether, hadden vastgezet in decentralized finance (DeFi) projecten UNI tokens verdienen. Dat houdt dus vanaf vandaag op.
Er werd enkele dagen geleden gelijk gevreesd dat dit zou kunnen zorgen voor een gigantische uitstroom van cryptocurrencies uit Uniswap. Uit gegevens van DeFi Pulse blijkt dat dit inderdaad gebeurt. Momenteel is de total value locked (TVL), of totale vergrendelde waarde, op Uniswap al met meer dan 50% is gedaald. Deze waarde is van meer dan $3 miljard gezakt naar $1,5 miljard en het einde is wellicht nog niet in zicht.
Gisteren zat nog 3,2 miljoen ETH vast op Uniswap, ter waarde van ongeveer $1,5 miljard. Daar is nu al 1,5 miljoen ETH, ter waarde van $700 miljoen, van af. Als deze enorme hoeveelheid ether in een keer op de spotmarkt wordt gedumpt kan dat voor een correctie van de koers zorgen.
Het is ook mogelijk dat deze ETH naar het deposit contract gaan voor Ethereum 2.0, dat over twee weken zal lanceren als genoeg mensen ETH vastzetten. Op het moment van schrijven is nog van beide geen sprake.
Wel toont Sushiswap al een enorme instroom. Sushiswap lijkt onmiddellijk gebruik te maken van de situatie. Het platform, een kloon van Uniswap, kondigde gisteren aan dat het nu beloningen biedt voor het vastzetten op de handelsparen waar Uniswap mee stopt.


Volgens DeFi Pulse toont de TVL op Sushiswap vandaag een toename van meer dan 60% en de hoeveelheid ETH op het platform is van ongeveer 350 duizend naar 650 duizend gestegen in een dag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie