Home Nieuws Altcoin nieuws Uniswap loopt massaal leeg, maar waar gaat de ethereum (ETH) naartoe?

Uniswap loopt massaal leeg, maar waar gaat de ethereum (ETH) naartoe?

Een paar dagen geleden was op Crypto Insiders te lezen dat Uniswap, een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX), een bepaald programma beëindigt waardoor wellicht een enorme hoeveelheid ether (ETH) op de markt wordt gedumpt.

- Advertentie -

Uniswap beëindigt het zogenaamde UNI liquidity programma. Via dit programma konden investeerders die hun cryptocurrencies, voornamelijk ether, hadden vastgezet in decentralized finance (DeFi) projecten UNI tokens verdienen. Dat houdt dus vanaf vandaag op.

Er werd enkele dagen geleden gelijk gevreesd dat dit zou kunnen zorgen voor een gigantische uitstroom van cryptocurrencies uit Uniswap. Uit gegevens van DeFi Pulse blijkt dat dit inderdaad gebeurt. Momenteel is de total value locked (TVL), of totale vergrendelde waarde, op Uniswap al met meer dan 50% is gedaald. Deze waarde is van meer dan $3 miljard gezakt naar $1,5 miljard en het einde is wellicht nog niet in zicht.

Gisteren zat nog 3,2 miljoen ETH vast op Uniswap, ter waarde van ongeveer $1,5 miljard. Daar is nu al 1,5 miljoen ETH, ter waarde van $700 miljoen, van af. Als deze enorme hoeveelheid ether in een keer op de spotmarkt wordt gedumpt kan dat voor een correctie van de koers zorgen.

Het is ook mogelijk dat deze ETH naar het deposit contract gaan voor Ethereum 2.0, dat over twee weken zal lanceren als genoeg mensen ETH vastzetten. Op het moment van schrijven is nog van beide geen sprake.

Wel toont Sushiswap al een enorme instroom. Sushiswap lijkt onmiddellijk gebruik te maken van de situatie. Het platform, een kloon van Uniswap, kondigde gisteren aan dat het nu beloningen biedt voor het vastzetten op de handelsparen waar Uniswap mee stopt.

- Advertentie -

Volgens DeFi Pulse toont de TVL op Sushiswap vandaag een toename van meer dan 60% en de hoeveelheid ETH op het platform is van ongeveer 350 duizend naar 650 duizend gestegen in een dag.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.978,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.019,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.039,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.071,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.240,10 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...