Ivo Melchers Ivo Melchers
13/04/2024 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 12:44

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’

Foto: Leeloona/Shutterstock

VeChain (VET), de officiële crypto partner van de Ultimate Fighting Championship (UFC), gaat blockchaintechnologie integreren met de handschoenen van UFC-vechters. Het markeert een unieke en revolutionaire stap in de samenwerking tussen de crypto-gigant en de bekende vechtsportorganisatie.

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Blockchain integratie UFC handschoenen

Vechain, een in 2015 opgericht blockchain-platform gericht op het verbeteren van supply chain management, sloot in juni 2022 een 5-jarige samenwerking met de UFC. Voor een totaalbedrag van $100 miljoen dollar mag VeChain zichzelf tot 2027 de officiële layer-1 blockchain partner van de UFC noemen. Het markeert de grootste sponsordeal ooit voor de UFC.

VeChain liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de krachtenbundeling een ‘’grote stap voorwaarts’’ te wachten staat. De NFC (Near Field Communication) chips waar VeChain mee werkt zullen namelijk ingebed worden in de vechtershandschoenen om alle bewegingen van de UFC-vechter te registreren en veilig op de blockchain te plaatsen.

Na het gevecht zullen de atleten hun handschoenen “doneren en weggeven”, waardoor deze veranderen in verzamelobjecten. De chips in elk paar stellen een koper in staat om via een smart contract op het VeChainThor-netwerk de echtheid van het item te controleren. De vechters zullen deze handschoenen voor het eerst dragen tijdens UFC 300, dat vandaag plaats zal vinden.

VeChain is opgezet met het doel om de authenticiteit van (luxe) producten te verifiëren. In de aankondiging beweert VeChain dat het systeem fraude in de secundaire markt zal helpen voorkomen, wat naar eigen zeggen een veelvoorkomend probleem is voor kopers die handschoenen willen bezitten die tijdens specifieke gevechten zijn gedragen.

VeChain heeft bekendgemaakt dat ze een eerste reeks van 12 exclusieve handschoenen zullen schenken aan beroemde ‘’A-lijst sterren’’, waaronder Joe Rogan. Dana White, de CEO van UFC, zal een live presentatie houden om de samenwerking aan te kondigen.

Advertentie

Vechain koers mee omlaag getrokken

De cryptomarkt heeft gisteren een behoorlijke crash gezien, en ook vechain kon niet aan een daling onstnappen. Net als veel andere altcoins verloor vechain meer dan 20 procent van zijn waarde.

De koers bevindt zich momenteel echter alweer een stuk hoger dan zijn dieptepunt van gisteren. Terwijl het gros van de cryptomarkt nog meer dan 10 procent lager staat dan gisteren, staat vechain ‘slechts’ 5,93% lager.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie