Simon Bosch Simon Bosch
10/06/2022 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:44

VeChain crypto wordt officiële partner van UFC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
UFC vechter El Ninja wordt eerste Argentijnse atleet betaald in crypto

Foto: Andre Luiz Moreira/Shutterstock

VeChain (VET) gaat samenwerken met Ultimate Fighting Championship (UFC), de bekende vechtsportorganisatie. De bedrijven kondigen samen aan dat VeChain de officiële ‘blockchain marketingpartner’ wordt van UFC. VeChain is het eerste Layer-1 protocol op de lijst van UFC’s aanwinsten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

VeChain blockchain integratie

Volgens de bedrijven is het een partnerschap voor de lange termijn, dat beide merken veel goeds moet doen. VeChain zal een belangrijk onderdeel van UFC’s marketing worden. Zo zal het blauwe VeChain logo van de cryptocurrency te zien zijn tijdens live-evenementen (zoals op de ring en op banners rond de ring) en ook op UFC’s digitale content en sociale media.

De vechtsportorganisatie heeft een achterban van ongeveer 900 miljoen huishoudens de 175 landen die deze uitzendingen ondersteunen. Daarnaast kun je ook online de wedstrijden en aanverwante content bekijken.

Advertentie

VeChain gaat voor duurzaamheid en efficiëntie

De twee bedrijven willen hiermee meer aandacht geven aan blockchain-technologie. Eén van de meest belangrijke doelen van VeChain is het verduurzamen van de wereld. Het netwerk biedt bedrijven de mogelijkheid om producten te traceren, vooral in de supply chain management (SCM) sector. Zo kunnen grote problemen zoals bijvoorbeeld klimaatverandering effectiever worden opgelost.

Met de VeChain blockchain kun je bijvoorbeeld traceren waar je voedsel vandaan komt. Zo weet jij als consument net als bedrijfsleiders beter of een voedselbron betrouwbaar is en of het eten duurzaam is geproduceerd. Dat kun je namelijk controleren door elke verpakking te voorzien van een QR-code die aan een smart contract verbonden is. Een bron van vertrouwen dus.

Ook efficiëntie is belangrijk. Omdat je alle delen van een bevoorradingsketen kunt traceren met VeChain kun je inefficiënte delen lokaliseren verbeteren. Hierdoor kunnen pakketjes sneller worden bezorgd door een snellere route te kiezen. Daarmee kunnen bedrijven veel kosten besparen op bijvoorbeeld brandstof, en dat is goed voor het milieu.

De VET token is de afgelopen maanden echter hard gedaald, net als de rest van de crypto-markt. Het UFC nieuws zorgde voor een korte opleving en de maakte een sprong van bijna 10%, maar corrigeerde vandaag weer terug naar dezelfde prijs rond $0,0303.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie