Home Nieuws Altcoin nieuws VeChain Thor gelanceerd, token-ruil vindt plaats halverwege juli

VeChain Thor gelanceerd, token-ruil vindt plaats halverwege juli

- Advertentie -

VeChain heeft officieel haar main network gelanceerd en het eerste block is met succes gemined.

Het VeChain mainnet lanceert

VeChain Thor is een blockchain-platform dat is bedoeld om bedrijven te stimuleren om blockchain solutions te gebruiken.

De lancering van het main network werd voorafgegaan door de implementatie van het eerste authority master node. VeChain maakt gebruik van een Proof-of-Authority consensus-algoritme, waarin goedgekeurde validators blocks minen om snellere transactiesnelheden te produceren in vergelijking met andere blockchains. Hoewel critici hun zorgen over centralisatie hebben uitgedrukt, meent VeChain dat dit mechanisme optimaal is voor bedrijven door hen een beter presterend netwerk te bieden.

VeChain is ook een dual token system dat bestaat uit het VeChain-token (VET) en VeThor-token (THOR). Netwerkgebruikers worden beloond met THOR wanneer ze VET houden, vergelijkbaar met de situatie van NEO en GAS. Het VeChain-token kan worden gebruikt om toepassingen op het platform te implementeren waar VeThor kan worden gebruikt om te betalen voor toepassingen en andere transacties via het netwerk. VeChain beweert dat dit economische model beter geschikt is voor ondernemingen dan dat van andere blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, waar een hoger gebruik de kosten van het utility-token en vervolgens van de implementatie en operaties in het protocol opdrijft.

In een officiële blogpost eerder dit jaar, kondigde de stichting aan dat het “grote ambities heeft om de financiële dienstensector tot een van onze belangrijkste aandachtspunten voor ons ontwikkelingsplan te maken”. Ze hebben ook de samenwerking met Fanghuwang.com, een dochteronderneming van Beijing Baisheng Technology, aangekondigd. Ook hebben ze partnerschappen met BMW, Groupe Renault en DNV GL gemeld.

Token-ruil

Tot nu toe bestond VeChain in de vorm van een ERC-20-token op de blockchain van Ethereum. In een aankondiging waarin de roadmap verder werd omschreven, verklaarde de stichting dat ze onderhandelingen zouden voeren met exchanges om de token-ruil uit te voeren en een onafhankelijk netwerk te worden. De roadmap bevat ook gedetailleerde plannen om een mobile wallet- en ledger-integratie te lanceren.

VET is momenteel de 17e grootste cryptocurrency met een marktwaarde van ongeveer $1,4 miljard. Het token, dat in januari een hoogtepunt bereikte van $8,51, handelt momenteel op ongeveer $2,65.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...