Rico Engelbarts
29/05/2020 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2020 12:30

VeChain (VET) gaat samenwerking aan met farmaceutisch gigant Bayer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VeChain (VET) gaat samenwerking aan met farmaceutisch gigant Bayer

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Bayer, een gigantische farmaceutisch bedrijf, gaat een samenwerking aan met Vechain (VET). Dit werd onlangs bekend gemaakt in in een interview met Bayer China. Ze gaven daarbij aan gekozen te hebben voor de diensten van Vechain. De bedoeling is dat medicijntransport getraceerd wordt.
Het platform, wat momenteel CSecure heet, laadt een divers aantal codes in die gelinkt zijn aan medicijnen en plaatst deze in de blockchain. Op deze manier is het mogelijk om alle medicijnen te kunnen traceren die aanwezig zijn op de blockchain. Bij deze data wordt ook een tijdstempel gedrukt. Het voordeel van een dergelijke chain is dat de data niet aangepast kan worden door een partij en is dus onaangetaste data.
De samenwerking kwam in de eerste instantie tot stand naar aanleiding van een competitie die plaatsvond in 2019. Tijdens deze competitie werd er voorgesteld om gebruik te maken van blockchain technologie als middel om data te versturen. Uiteindelijk werden deze plannen omgebouwd tot CSecure.
De chain draait op basis van gepatenteerd blockchain-as-a-service principe (BaaS) en wordt gefaciliteerd door ToolChain. Vechain is hiermee in staat om een volledig ledger systeem te bouwen wat precies voldoet aan de behoeftes van de klant.
Naast dit grote project kijkt Vechain ook naar samenwerkingen met onder andere Walmart en het accountancy bedrijf PwC. Dit maakte zij vorig jaar juni bekend. Vechain zou worden ingezet als middel om de distributie van voedsel vast te kunnen leggen.
VeChain is de afgelopen tijd meerdere samenwerkingsovereenkomsten aangegaan. Zo zou het mogelijk gaan samenwerken met het modemerk H&M, en heeft het een applicatie ontwikkeld die de gezondheidszorg kan ontlasten te midden van de coronacrisis.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie