Rico Engelbarts
18/05/2020 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2020 09:46

VeChain (VET) ontlast gezondheidszorg te midden van coronavirus met nieuwe blockchain-app

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VeChain (VET) ontlast gezondheidszorg te midden van coronavirus met nieuwe blockchain-app

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Door de uitbraak van het coronavirus hebben ziekenhuizen het drukker dan ooit. Meer en meer nieuwe patiënten blijven maar binnenstromen. Hoewel dit gaande is kwam VeChain (VET) uit met “The E-NewHealthLife”. Dit is een medische app die nu wordt getest bij de spoedeisende hulpafdelingen.
VeChain heeft de app ontwikkeld samen met I-Dante. I-Dante is een bedrijf dat zich focust op digitale oplossingen voor de gezondheidszorg. De app wordt nu gebruikt op de spoedeisende afdeling van het Mediterranean Hospital of Cyprus, dit is een van de grootste zorginstellingen van het land.
VeChain is ervan overtuigd dat blockchain-technologie de gezondheidszorg zal overnemen. Het bedrijf geeft aan dat zij denken dat blockchain-technologie rond 2025 tussen de $100-$150 miljard aan kosten zou kunnen besparen.
De app gebruikt Digital Healthcare Passport. Dit is een versleuteld pasje dat kan worden verstrekt aan patiënten. De pas zal patiënten automatisch kunnen identificeren wanneer zij zichzelf inchecken bij de balie van de eerste hulp. Zo kunnen zij de medische gegevens volgen en bijvoorbeeld data delen met het ziekenhuis. Daarnaast kunnen zorginstellingen de app gebruiken om patiëntgegevens te verzamelen en op te slaan.
Het bedrijf zegt dat de app ook volledig voldoet aan de General Data Protection Regulation (AVG) van de EU en zorgt er dus voor dat de patiënten zelf volledige controle hebben over hun gegevens. Zo hebben patiënten de mogelijkheid hun gegevens te gebruiken als bewijs van hun gezondheidsstatus, maar hebben zij ook de vrijheid de gegevens al dan niet te delen met een derde partij.
VeChain zegt dat de app is ontworpen om technische problemen in de gezondheidszorg aan te pakken via blockchain-technologie, en dan in het bijzonder de problemen in het beheren en het delen van data van de patiënten.

“In plaats van te vertrouwen op de uitwisseling van gezondheidsinformatie of andere manieren om gegevens te verzamelen, is blockchain-technologie in staat de tussenpersoon te elimineren en toegang te krijgen tot patiëntendatabases op een grote populatieschaal.”

Naast deze medische app waar VeChain aan werkt, zijn er ook geruchten dat VeChain een samenwerking is aangegaan met een mode merk dat onder H&M valt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie