Timo Bult Timo Bult
06/09/2020 14:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2020 14:52

Verhaal omtrent DeFi-project dat slachtoffer leek te zijn van exit scam krijgt onverwachte wending

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Verhaal omtrent DeFi-project dat slachtoffer leek te zijn van exit scam krijgt onverwachte wending

Het inmiddels bekende DeFi-project SushiSwap (SUSHI) is plotseling overgenomen door de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried. Het project kwam onlangs nog in het nieuws vanwege de oprichter die een opmerkelijke actie maakte met het ontwikkelingsfonds van SushiSwap.
SushiSwap is een fork van Uniswap, een gedecentraliseerde marktplaats voor DeFi-tokens. Het doel was om met SushiSwap voort te borduren op de onderliggende technologie van Uniswap. Daar kwam recentelijk een einde aan, zo leek het.
De anonieme oprichter Chef Nomi trok namelijk plotseling 2,5 miljoen SUSHI en meer dan 20.000 ethereum (ETH) terug uit het ontwikkelingsfonds van het project. Dit had bij elkaar op dat moment een waarde van $13 miljoen.
De gemeenschap reageerde zoals verwacht boos. Zo vroeg de ontwikkelaar van Yearn.Finance, een ander bekend DeFi-project, op Twitter:

“Wat bedoel je “zonder mij”? Verlaat je het project? Zo ja, geef je het dev-geld dan terug? Het enige wat je tot nu toe hebt gedaan, was een token overhandigen dat was gebouwd op basis van het Uniswap-protocol. Waren de fondsen niet bedoeld om het verder te ontwikkelen? Ben jij niet die ontwikkelaar?”

https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1302518449428729857?s=20
Maar gelukkig voor de SushiSwap-community was daar Bankman-Fried. Hij heeft het project overgenomen en belooft het ontwikkellaarsfonds om te zetten in een multi-sig wallet. Dit houdt in dat het niet meer mogelijk zal zijn dat een persoon al het geld eruit haalt, daarvoor zullen meerdere handtekeningen nodig zijn. Hij schreef op Twitter:

“Ik ga de controle overbrengen naar een multisig.

Als je hier lid van wilt zijn, reageer dan op dit bericht met “Ik wil graag een multisig sleutelhouder voor sushi worden”. We nemen de top 20 op basis van likes en stemmen er goed over.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie