Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Verwacht geen hevige prijsreactie op Ethereum’s Constininople hard fork

Verwacht geen hevige prijsreactie op Ethereum’s Constininople hard fork

Deze week vindt de Constantinople hard fork plaats op het Ethereum-netwerk, maar dat zal waarschijnlijk niet gepaard gaan met grote koersschommelingen; iets wat vaker het geval was met voorgaande hard forks.

Als alles goed gaat dan zal de update uitgevoerd worden na block 7.2800.000 in de Ethereum blockchain, wat naar verwachting op 28 februari zal zijn. Het is mogelijk dat er hier nog een dag of twee van afgeweken wordt vanwege de onvoorspelbaarheid van crypto-mining.

- Advertentie -

Ethereum-fans en blockchain-experts kijken al een tijd uit naar de hard fork. Het is echter onwaarschijnlijk dat er deze week grote koersschommelingen van ether (ETH) zullen plaatsvinden. Jehan Chu, mede-oprichter van Kenetic, zegt dat hij in ieder geval geen hevige reacties verwacht:

De aankomende Ethereum-upgrade is een spannende mijlpaal in de grootste en meest geëvolueerde blockchain-gemeenschap.

Hoewel ik geen grote prijsreactie verwacht, zal de uitvoering ervan een belangrijk en bemoedigend signaal zijn voor de duizenden ontwikkelaars die voortbouwen op Ethereum en voor honderden ondernemingen zoals Levi Strauss, JP Morgan en het VN Wereldvoedselprogramma.

Grote verandering komt in kleine stappen en Constantinopel is gewoon de laatste succesvolle stap in de reis naar een beter internet.

Ethereum gaat de overstap maken van het Proof-of-Work (PoW) model naar het Proof-of-Stake (PoS) consensus protocol. Volgens Vaibhav Kadikar, oprichter van CloseCross, zou de overgang van PoW naar PoS het Ethereum-netwerk sneller moeten maken en transacties goedkoper:

Ondanks mogelijke storingen of andere problemen, behoudt Ethereum nog steeds een aanzienlijk voordeel in termen van de toewijding van ontwikkelaars aan het platform.

Wij, als onderdeel van het ecosysteem van Ethereum, willen via deze en volgende ’forks’ inzicht krijgen in de impact die deze ‘forks’ hebben op ons bestaande werk en onze code na de upgrade, en welk effect dit kan hebben op het netwerkgebruik en de kosten.

Het team achter Ethereum is voorzichtig geweest met de hard fork. Op het platform draaien meer gedecentraliseerde applicaties (dApps) dan op elk ander platform. De blockchain beheert miljarden in waarde en een fout of storing in de hard fork zou kostbare gevolgen kunnen hebben. In januari werd er een beveiligingsprobleem ontdekt wat voor het toenmalige uitstel van de hard fork zorgde.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.138,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.201,17 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.205,29 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.205,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.238,68 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...