Simon Bosch Simon Bosch
07/09/2022 18:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2022 18:55

Volume op Terra Classic (LUNC) stijgt enorm: wat is er aan de hand?

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/SOROKAJPG

Begin mei klapte het ecosysteem van Terra (LUNA) en de bijbehorende stablecoin TerraUSD (UST) in elkaar. De marktwaarde van LUNA was niet genoeg meer om de stabiele waarde van UST te behouden. UST daalde daarna binnen slechts een aantal dagen bijna naar nul. LUNA kreeg een vervanger om een geheel nieuw ecosysteem mee op te bouwen, maar de oude token is plotseling weer erg populair geworden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Volume Terra Classic (LUNC) stijgt hard

Dat wordt duidelijk als we kijken naar het volume van Terra Classic (LUNC). Na meer dan anderhalve maand van akelige stilte is het volume sinds eind augustus opvallend hoog. Het verschilt behoorlijk van exchange tot exchange, maar op platformen zoals Kraken en Bitfinex is het volume op veel dagen gestegen tot honderden miljoenen, tot zelfs miljarden. Gisteren schreven we al dat de prijs van Terra Classic (LUNC) al met bijna 200% is gestegen.

De oorzaak is vermoedelijk te vinden in een nieuwe airdrop. De DAO heeft een voorstel onthuld voor de verspreiding van nieuwe LUNA-tokens, niet één met de oude coins. Op de pagina van het voorstel vind je voor elke token (UST van voor én na de crash en LUNA van voor én na de crash) meer informatie over de snapshot.

Advertentie

Ingewikkelde naamgeving

Het Terra-ecosysteem is er niet eenduidiger op geworden. Nadat de oorspronkelijke LUNA- en UST-tokens crashten bedacht Terraform Labs een nieuwe LUNA-token die later verspreid werd naar exchanges. De oude token bleef echter gewoon verhandelbaar, alhoewel de nieuwe token gebruikt moest gaan worden door Terraform Labs. De oude token heeft dus in principe niet zoveel nut.

Toch is het in veel (maar niet alle) gevallen de oude coin die hard aan het stijgen is, niet de nieuwe. Wellicht heerst er nogal wat onduidelijkheid over de twee coins. Niet iedere exchange houdt bijvoorbeeld dezelfde naamgeving aan. Sommige partijen noemen de oude token gewoon nog ‘LUNA’ in plaats van het voorgestelde ‘LUNC’.

De prijs van de nieuwe token is sinds de Initial Coin Offering (ICO) op veel platformen alleen maar gedaald. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het volume. De stablecoin die op het nieuwe netwerk moet leven is nog niet onthuld en het is niet duidelijk wanneer dit wel zal gebeuren. Of dit een algoritmische stablecoin zal zijn is ook nog niet duidelijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie