Roy van Krieken Roy van Krieken
22/05/2021 06:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2021 06:19

Voormalige Ripple (XRP) topman verkocht tot dusver 265 miljoen XRP in mei

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voormalige Ripple (XRP) topman verkocht tot dusver 265 miljoen XRP in mei

Oprichter van Ripple (XRP), Mt.Gox, Stellar (XLM) en ex-Chief Technical Officer van Ripple Jed Mccaleb is al vaak in het nieuws gekomen doordat hij grote hoeveelheden XRP verkocht. In 2020 dumpte hij ongeveer 1,2 miljard XRP tegen een gemiddelde prijs van $0,34. In 2021 heeft hij deze trend doorgezet. Honderderden miljoenen XRP werden door de crypto-miljardair in 2021 verkocht.

Ook in mei van dit jaar, zo is op te maken uit data van XRPscan. In de afgelopen 20 dagen heeft Jed McCaleb ongeveer 265 miljoen XRP verkocht. Op 2 mei ontving McCaleb een hoeveelheid van 400 miljoen XRP van een Ripple adres. Sindsdien heeft hij dagelijks grote hoeveelheden XRP in de verkoop gezet. In totaal heeft McCaleb op dit moment nog 399 miljoen XRP in zijn bezit met een marktwaarde van $449 miljoen.

McCaleb begon de maand mei met een dagelijkse verkoop van 17 miljoen XRP. Naarmate de maand vorderde werd deze hoeveelheid minder. De tweede week van mei verkocht hij nog maar 13,4 miljoen per dag en nu slechts 10 miljoen XRP per dag. In april was een zelfde trend te zien. Naarmate de maand vorderde nam de hoeveelheid XRP die McCaleb dagelijks dumpte af. De vraag is dan ook of McCaleb zijn dagelijkse verkoop verder gaat afbouwen in de laatste week van mei.

Volgens blockchain analisten heeft McCaleb nog genoeg XRP om zijn dagelijkse verkoopgedrag vol te houden tot september van dit jaar. Oorspronkelijk beschikte hij over 9 miljard XRP. De recente koerscorrectie had ook een grote invloed op het vermogen van McCaleb. Volgens Forbes daalde het vermogen van McCaleb met ruim 27%. Hiermee is hij echter geen uitzondering. Forbes laat zien dat de meeste crypto-miljardairs een groot deel van hun vermogen zijn kwijtgeraakt in de volatiele markt van deze week.

Het blijft een feit dat Jed McCaleb niet lijkt te gaan ophouden met zijn grootschalige, langdurige verkoop van XRP. Zoals analisten al hebben voorspeld kan hij dit voortzetten tot september van dit jaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie