Kevin Schijven Kevin Schijven
07/01/2021 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2021 07:03

Aantal XRP whales neemt sterk af, Ripple medeoprichter Jed McCaleb verkocht meer dan $400 miljoen XRP

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aantal XRP whales neemt sterk af, Ripple medeoprichter Jed McCaleb verkocht meer dan $400 miljoen XRP

Het aantal wallet-adressen met meer dan een miljoen XRP (XRP) is de afgelopen twee weken met meer dan 8% gedaald. Dat meldt onderzoeksbedrijf CoinMetrics op 5 januari:


Het aantal XRP whales, investeerders met enorm veel XRP in bezit, is sinds 22 december van 1.705 naar 1.562 gedaald. Op 22 december diende de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanklacht tegen Ripple in.
Ripple wordt door de SEC beschuldigd van de verkoop van $1,3 miljard aan effecten zonder vergunning met XRP. Sinds het indienen van de aanklacht hebben enkele grote cryptocurrency-exchanges als Coinbase, Binance en Bittrex aangekondigd de handel in XRP stil te leggen. Ook enkele grote vermogensbeheerders als Grayscale, Bitstamp en Bitwise laten XRP vallen.
Onlangs kwam naar buiten dat Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Stellar en XRP whale, maar liefst $411 miljoen aan XRP verkocht in 2020. Dat blijkt uit een analyse van Whale Alert:


McCaleb verkocht ongeveer 1,2 miljard XRP in 2020 tegen een gemiddelde prijs van $0.34. Het is tot dusver de grootste hoeveelheid in een jaar dat hij op de markt gedumpt heeft.
McCaleb vertrok in 2014 bij Ripple om Stellar op te richten. Als onderdeel van zijn vertrek ontvangt de voormalig CTO regelmatig een grote hoeveelheid XRP van Ripple. De enige voorwaarde is dat hij deze XRP niet een keer op de markt mag dumpen, dus doet hij dit stapsgewijs.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie