Roy van Krieken Roy van Krieken
10/12/2021 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2021 06:05

Waarom ethereum nu beter presteert dan bitcoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom ethereum nu beter presteert dan bitcoin

De CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, is overtuigd van de potentie van ethereum (ETH). Volgens hem presteert de op-een-na grootste cryptocurrency op het moment beter dan bitcoin (BTC) omdat ethereum veel meer is dan slechts een bescherming tegen de uit de pan rijzende inflatie. Volgens hem is de technologie achter ethereum de reden dat de cryptocurrency zo goed presteert.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum

Al jaren woedt discussie binnen de crypto gemeenschap over de strijd tussen ethereum en bitcoin. Welke cryptocurrency zal uiteindelijk de koppositie pakken? Lange tijd leek ethereum echter kansloos. Een ‘flippening’ scenario was eigenlijk haast ondenkbaar.

Inmiddels zien veel crypto investeerders de kansen een stuk beter in. Ethereum presteert namelijk al best een poosje beter dan bitcoin en is bezig met een ware inhaalslag. Toen dit weekend de de koers van bitcoin in elkaar zakte, wist ethereum zelfs aardig stand te houden.

In een interview met CNBC geeft Mike Novogratz aan dat hij gelooft dat dit komt doordat ethereum simpelweg een veel betere use case heeft dan bitcoin. Bitcoin is voornamelijk een oppotmiddel en een uitstekende ‘inflation hedge’, (bescherming tegen inflatie, red.) zo stelt Novogratz.

Ethereum heeft echter veel meer te bieden. Een significant deel van alle decentralized applications (dApps) draaien op het Ethereum netwerk. Het is als het ware het internet van de wereld van cryptocurrencies.

“Dat is waarom we zien dat Ethereum echt beter presteert dan Bitcoin. Mensen zien Ethereum als een ‘technologie bet’ en Bitcoin als een ‘verlaging van de fiat valuta waarde bet.’”

Goud en bitcoin

Deze lovende woorden over ethereum van Novogratz willen echter niet zeggen dat hij niet gelooft dat de toekomst van bitcoin er eveneens rooskleurig uitziet. Volgens hem is bitcoin een betere, digitale versie van goud.

Volgens Novogratz kan bitcoin de positie van goud voor de komende 3.000 jaar overnemen. Daarnaast gelooft hij dat de koers van bitcoin eigenlijk nooit meer onder de $40.000 kan geraken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie