Roy van Krieken Roy van Krieken
06/11/2021 09:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2021 09:58

Ethereum (ETH) ‘flippening’ steeds waarschijnlijker volgens 50 fintech specialisten

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: leksiv/Shutterstock

 

De discussie bestaat al jaren binnen de crypto gemeenschap. Gaat ethereum (ETH) vroeg of laat bitcoin (BTC) van de troon kunnen stoten als grootste cryptocurrency? Een aantal keer in het verleden kwam ethereum enigszins in de buurt, maar vooralsnog is bitcoin altijd in staat gebleven om ethereum steeds een stapje voor te blijven.

Solana verslaat koploper Ethereum met meeste betalingen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Flippening

Een aantal fintech experts geloven echter dat dit in de toekomst zal veranderen. Volgens een rapport van Finder waar zeker 50 fintech specialisten zijn gevraagd over hun mening over een eventuele ‘flippening’ zal ethereum in de toekomst een serieuze inhaalslag maken.

De specialisten verwachten dat de koers van de op-een-na grootste cryptocurrency dit jaar nog zal stijgen tot zo’n $5100. Dat is nog niet alles want het panel van specialisten geeft aan dat zij een koers van tenminste $15.000 verwachten in 2025 en zelfs $50.000 voor het einde van dit decennium.

Daarnaast geeft de meerderheid aan dat dit een mooi moment is om ether te kopen. Slechts 9% van de experts geeft aan dat het misschien verstandig is om ether te verkopen. Het is duidelijk dat de fintech specialisten enorm bullish zijn.

Advertentie

Ethereum 2.0

Een van de belangrijkste redenen voor deze positieve voorspellingen is de komst van de tweede fase van de Ethereum 2.0 update. In de eerste helft van het volgende jaar zal de zogeheten merge plaatsvinden. Dit is het moment dat het Ethereum mainnet zal samensmelten met de ETH 2.0 beacon chain.

Dit zal er voor zorgen dat het Ethereum netwerk sneller en goedkoper zal worden. Het zal in staat zijn om meer transacties te verwerken tegen een lagere prijs. Dit komt goed uit, want de transactiekosten, of gas fees, op het Ethereum netwerk zijn vaak torenhoog.

Daarnaast kan ETH 2.0 ervoor zorgen dat het Ethereum netwerk deflatoir wordt. Er zal verhuisd worden van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus model wat er in de basis voor zal zorgen dat de beloningen voor miners significant lager zullen worden.

Dat in combinatie met het inmiddels geïmplementeerde ether burning’ systeem zal er voor kunnen zorgen dat ether tokens veel schaarsers worden. Deze schaarste kan voor een positieve impuls van de koers zorgen, zo stellen de experts.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie