Roy van Krieken Roy van Krieken
03/02/2022 18:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2022 18:12

Wormhole ethereum reserves weer aangevuld na $320 miljoen exploit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wormhole reserves weer aangevuld na $320 miljoen exploit

Foto: Vink Fan/Shutterstock

Gisterenavond werd Wormhole, een brug tussen verschillende netwerken zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL), gehackt. De hacker wist er met een enorme buit van maar liefst 120.000 (wETH) ter waarde van $320 miljoen vandoor te gaan. Inmiddels heeft het team van Wormhole bekend gemaakt dat de gestolen geldmiddelen weer zijn aangevuld en de brug weer functioneel is.

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Etehreum-Solana Wormhole exploit

De hacker bleek in staat te zijn geweest om misbruik te maken van een fout in de code van de applicatie. Hij kreeg hierdoor toegang en kon een gigantische hoeveelheid wETH aanmaken waarmee hij uiteindelijk het hazenpad koos.

Het team van Wormhole heeft geprobeerd om te onderhandelen met de hacker en heeft zelfs een beloning van $10 miljoen beschikbaar gesteld indien de hacker de gestolen geldmiddelen teruggeeft. De hacker heeft tot dusver nog niet gereageerd op dit voorstel.

ETH geldmiddelen hersteld

Ondanks het feit dat de hacker vooralsnog weigert het gestolen bedrag terug te geven is het team van Wormhole er wel in geslaagd om de reserves weer aan te vullen. Daarnaast is het netwerk weer online en zijn alle functionaliteiten weer beschikbaar voor gebruikers.

Ook werkt het team van Wormhole aan een rapport dat het incident in detail zal beschrijven. Dit rapport zal na een periode van intensief onderzoek in de nabije toekomst gedeeld worden. 

Waar deze geldmiddelen vandaan komen is nog onbekend. De hacker heeft namelijk nog niets teruggeven en het gaat om een behoorlijke som geld. De geruchten gaan dat het geld afkomstig is van Jump. Jump is een handelsfirma dat in augustus van het vorige jaar Certus One, het bedrijf achter Wormhole, heeft gekocht voor een onbekend bedrag.

Ondanks het feit dat het Wormhole netwerk weer draait op het moment blijft het natuurlijk een gigantische tegenslag. Het is de grootste exploit in de geschiedenis van de crypto industrie. Uiteraard is dat geen record waar Wormhole trots op zal zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie