Simon Bosch Simon Bosch
03/09/2023 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2023 11:00

X (Twitter) breidt steeds verder uit, is dit goed voor Dogecoin?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
x-twitter-dogecoin-DOGE

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Sinds Elon Musk de eigenaar is van Twitter is er een hoop veranderd aan het sociale mediaplatform. Zo heet het tegenwoordig simpelweg ‘X’, en er gaan al tijden geruchten over de integratie van Dogecoin (DOGE). Afgelopen week heeft X een licentie gekregen om crypto-betalingen te verwerken. Dit kan betekenen dat Musk inderdaad grotere plannen heeft met het platform, en misschien zelfs met Dogecoin.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Nieuwe functies voor X (Twitter)

Op 28 augustus kreeg X officieel toestemming om crypto-transacties te verwerken, en op 30 augustus kondigde Musk aan dat hij nog veel meer functies toe wil voegen. Zo wil hij bellen en videobellen integreren op het platform.

Het zou niet alleen werken op de mobiele besturingssystemen iOS en Android, maar zelfs op Macs en PC’s. Er is namelijk geen telefoonnummer nodig. Dat zou van X praktisch een wereldwijd telefoonboek maken waarmee je iedere gebruiker relatief gemakkelijk zou kunnen bereiken. “Die functieset is uniek [van alle sociale mediaplatformen],” benadrukte Musk.

Zijn volgers vroegen hem of de functie zal zijn versleuteld, wat gunstig is voor je privacy en dus voor je veiligheid. In eerste instantie zal versleuteling niet zijn toegevoegd, maar X’s ingenieurs werken eraan om dit toe te voegen. Je zou het in de toekomst handmatig aan en uit kunnen zetten, want het zorgt ook voor enige vertraging en meestal heb je het niet nodig, aldus de topman.

Advertisement

Wil Musk DOGE naar X brengen?

Dit alles suggereert dat X veel meer zal worden dan een platform voor microbetalingen. Het is geen geheim dat Elon Musk groot liefhebber is van crypto en met name van Dogecoin (DOGE). Musk noemde de memecoin eerder zijn favoriete cryptocurrency, maar het is nog niet duidelijk of hij van DOGE de officiële coin van X wil maken.

Volgens BitInfoCharts bestaan er op dit moment iets meer dan 5 miljoen walletadressen met DOGE, waarvan een deel zijn private keys al zal hebben verloren. X heeft volgens Backlinko momenteel bijna 400 miljoen gebruikers. Als X officieel gebruik zou gaan maken van DOGE, dan zou het aantal walletadressen dus snel hard toe kunnen nemen. We weten immers ook dat Musk geen ‘Twitter-token’ wil.

X besloot onlangs om eigenaren van een Blue-account (die met het blauwe vinkje) een deel van de advertentieomzet te geven. Musk heeft al veel radicale veranderingen doorgevoerd, hij zou dus kunnen overwegen om deze betalingen in DOGE te doen. Momenteel heeft X hier Stripe voor ingeschakeld.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement