Kevin Schijven Kevin Schijven
18/11/2022 10:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2022 10:32

XRP, litecoin, chiliz weer hardste stijgers in zijwaartse cryptomarkt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP, litecoin, chiliz weer hardste stijgers in zijwaartse cryptomarkt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De crypto markt kleurt voorzichtig groen vanochtend. Het zijn echter relatief maar kleine percentages en de koersen bewegen voornamelijk zijwaarts de afgelopen dagen. Er is nog altijd veel angst en terughoudendheid in de markt sinds de FTX crash.

Desondanks kunnen koersen uitbreken na een dergelijke periode van zeer lage volatiliteit. Met de huidige lage volumes moeten we echter ook rekening houden met fake-outs in het weekend. De totale marktkapitalisatie steeg in de afgelopen 24 uur met 0,5% naar $870 miljard.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin miners zwaar onder druk

Bitcoin (BTC) maakt afgelopen nacht opnieuw een poging op de $17.000, maar werd wederom afgewezen. Toch staat bitcoin met een prijs van $16.750 vandaag 1% in de plus.

Het bereik waarin bitcoin beweegt wordt steeds krapper en dat kan leiden tot een uitbraak. Ondertussen blijft BTC massaal uit beurzen stromen. 

Analysebedrijf Glassnode meldt echter dat de bitcoin mining hash price een nieuwe all-time low heeft bereikt. Dat betekent dat miners zwaarder onder druk staan dan ooit en als zij moeten capituleren kan dat voor nog een klap op de koers zorgen.

Advertentie

Ethereum koers stijgt 2%

Ethereum (ETH) volgt grotendeels bitcoin, en kon afgelopen nacht niet de $1.230 pakken. ETH zoekt momenteel support op rond $1.210 die gisteren nog als weerstand diende en staat daarmee 2% in de plus. Analisten zijn echter bezorgd dat ook ETH nog een flinke daling kan maken als de markt niet standhoudt.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP hardste stijger, solana hardste daler top 10

De rest van de top 10 grootste crypto kleurt ook voorzichtig groen, maar het zijn zelfs nog kleinere percentages. Behalve solana (SOL), die staat alsnog vandaag 3,5% in de min.

Ripple (XRP) is daarentegen de sterkste stijger in de top 10 en staat vandaag 2,8% in de plus. Daarmee lijkt de koers opnieuw een poging te willen maken op $0,385 – $,0,39. kan XRP er nu wel doorheen breken?

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Litecoin stijgt met 6,6%

In de top 100 vinden we weer een handjevol koersen aan de top waarvan enkelen de laatste tijd vaker al het sterkst stegen. Quant (QNT), aptos (APT) en leo token (LEO) staan zo’n 5% in de plus vandaag. Litecoin (LTC) steeg zelfs met 6,6% in de afgelopen 24 uur en komt op $62,6 uit.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Stacks, trust wallet en chiliz weer sterkste stijgers top 100

Stacks (STX) trekt weer sterk aan en komt na een stijging van 7,5% op $0,25 uit. Trust wallet (TWT) zetn zijn enorme rally door en stijgt vandaag wederom met meer dan 8% en komt op $2,3 uit. Chiliz (CHZ) is de winnaar van de de dag en staat zelfs 9% in de plus met een prijs van $0,246.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie