Kevin Schijven Kevin Schijven
11/09/2020 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2020 13:02

Yearn.Finance (YFI), het populaire DeFi-project, staat vanaf volgende week op deze bekende exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Yearn.Finance (YFI), het populaire DeFi-project, staat vanaf volgende week op deze bekende exchange

Yearn.Finance (YFI) wordt volgende week genoteerd op cryptocurrency-exchange Coinbase Pro. Dat kondigt de Amerikaanse beurs op 10 september aan middels een persbericht:


Yearn.Finance is een relatief nieuw en enorm populair decentralized finance (DeFi) platform. Het systeem verschuift automatisch kapitaal naar verschillende DeFi-protocollen voor de beste rendementen en heeft zogenaamde kluizen (vaults) voor het vastzetten van tokens als ethereum (ETH), wat bekendstaat als yield farming.
YFI is de zogeheten governance (bestuur) token van het platform. De token zou oorspronkelijk niks waard zijn, maar het is juist de duurste cryptocurrency op de markt ooit geworden. Op 31 augustus bereikte de koers van YFI een all-time high (ATH) van $38,870. Dat is bijna twee keer zo hoog als de ATH van bitcoin (BTC) en bijna vier keer zo hoog als de huidige BTC-prijs. Er zijn echter maar zo’n 30 duizend YFI tokens in omloop. Daardoor ligt de marktkapitalisatie op ongeveer $1 miljard en dat is zo’n 200 keer lager dan de marktkapitalisatie van bitcoin.
Volgens gegevens van DeFi Pulse is Yearn momenteel het twee na grootste DeFi project met $777 miljoen aan tokens vergrendeld. De totale hoeveelheid vergrendeld in DeFi (TVL) ligt momenteel op $6,5 miljard. Dat is een behoorlijke daling ten opzichte van begin september toen bijna de $10 miljard werd aangetikt.
Coinbase heeft al een aantal andere DeFi-projecten deze zomer genoteerd als Compound (COMP), Maker (MKR) en Band (BAND). Coinbase noteert vanaf volgende week ook UMA (UMA):


Vorige week werd Coinbase opgeroepen door een belangenorganisatie om zich transparanter op te stellen naar zijn klanten toe. De beurs kwam begin deze zomer onder vuur te liggen nadat het analysesoftware aan de Amerikaanse geheime dienst had verkocht.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie