Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

CEO bitcoin exchange Coinbase reageert op controverse: ‘Blockchain-analysesoftware is niets nieuws’

Het was gisteren al op Crypto Insiders te lezen: Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, heeft zijn blockchain-analysesoftware verkocht aan de Amerikaanse geheime dienst, de United States Secret Service (USSS), voor $183.750.

Geruchten over een dergelijke deal kwamen al begin juni boven water. De crypto-community liet massaal weten niet blij te zijn met deze ontwikkeling. Ook vandaag wordt er weer met veel verontwaardiging en teleurstelling gereageerd.

- Advertentie -

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, reageert op het nieuws via Twitter. Armstrong stelt als eerst dat blockchain-analysesoftware niets nieuws is, het wordt al enige tijd gebruikt en is gebaseerd op openbare data en transacties.

Vervolgens meldt hij dat beurzen aan AML regelgeving moeten voldoen door transacties te monitoren met behulp van analysesoftware. Hij geeft toe dat deze AML-regelgeving beter kan, maar het bedrijf is verplicht zich eraan te houden.

Verder meldt Armstrong dat Coinbase in het begin blockchain-analysesoftware van een derde partij gebruikte, maar die was niet goed genoeg en Coinbase wilde geen gegevens delen met derde partijen. Het bouwen van nieuwe blockchain-analysesoftware kostte veel en Coinbase wil hier wat van terugverdienen.

Als je echte privacy wil, moet je privacy coins gebruiken, zegt Armstrong. Hij meldt dat hij zelf daar ook een fan van is, iedereen zou namelijk meer financiële privacy moeten hebben. Armstrong vergelijkt de overstap naar privacy coins met het internet en de overstap van HTTP naar HTTPS protocollen.

Armstrong meldt als laatst dat Coinbase zich in het midden gevangen voelt, het moet namelijk relaties tussen traditionele financiële wereld als cryptowereld onderhouden, omdat de exchange als een brug tussen de twee fungeert.

De reactie van Armstrong lijkt echter geen zorgen bij de community weg te nemen. Het blijft namelijk onduidelijk wat het bedrijf gaat doen met klantgegevens. Tevens verdenkt de gemeenschap dat dit te maken heeft met de aankomende beursnotering van het bedrijf via een initial public offering (IPO). Ook Jesse Powell, CEO van crypto-exchange Kraken, reageert op het nieuws:

We kozen ervoor om dit niet intern te ontwikkelen en we hebben ervoor gekozen niet in analysebedrijven te investeren omdat ik nooit een belangenconflict met onze klanten wilde hebben. Ik wilde niet profiteren van het verkopen van je financiële privacy.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.232,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.010,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.038,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.068,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.096,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.232,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.011,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.038,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.068,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.096,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...