Roy van Krieken Roy van Krieken
15/12/2022 18:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2022 18:32

Yield verdienen met DUCA als stablecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Yield verdienen met DUCA als stablecoin

Foto: Number1411/Shutterstock

Stablecoins zijn een onderdeel van de crypto markt waar met z’n allen niet meer omheen kunnen vandaag de dag. Eigenlijk moeten we dat ook helemaal niet willen. Stablecoins bieden crypto investeerders bepaalde voordelen die onmisbaar zijn geworden. Denk aan de stabiliteit van de cryptomunten en het gemak waarmee investeerders van buiten de wereld van crypto binnen kunnen treden. Er is echter nog een groot voordeel dat komt kijken bij het gebruik van stablecoins; yield.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is yield?

Er zijn op dit moment een aantal verschillende soorten stablecoins op de markt. De meeste zijn gecentraliseerde projecten met een token waarvan de waarde is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Enkele voorbeelden zijn het alombekende Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Uiteraard zijn er ook gedecentraliseerde stablecoins. Voorbeelden hiervan zijn DAI en DUCA.

Stablecoins zijn in de basis veel minder volatiel dan cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). anders zouden het uiteraard ook geen stablecoins zijn. Vooral tijdens periodes dat het slecht gaat met markt, zoals nu het geval is, komt de waarde van deze stabiliteit echt tot zijn recht.

Daarbij komt kijken dat sommige stablecoins yield bieden. Yield is eigenlijk simpelweg het feit dat je door het vasthouden van stablecoins een jaarlijkse rente kan verdienen. Aan de ene kant heb je door het vasthouden van stablecoins tijdens een bearmarkt dus een enorm laag risico, maar aan de andere kunt je hier nog een leuk zakcentje op verdienen.

Advertentie

Hoe werkt DUCA yield?

DUCA is een nieuwe stablecoin die door een Nederlands bedrijf is opgericht. Het absolute doel van DUCA is om een veilige thuishaven te worden voor investeerders over de hele wereld. DUCA is decentraal, er staat dus geen centrale entiteit aan het roer bij het project, en gebruikers hoeven hun DUCA niet vast te zetten in staking contracten om rendement te verdienen.

Wat de hoogte van dit rendement is wordt bepaald door een algoritme. Dit maakt het decentrale aspect van DUCA uiteraard nog sterker en zorgt er ook voor dat de kleine investeerder niet onder de voet gelopen kan worden door grote partijen.

Al met al kan de yield op DUCA wel oplopen tot diep in de dubbele cijfers per jaar. Combineer dat met het feit dat de waarde van DUCA enorm stabiel is, en blijft, en beschermd tegen inflatie en je hebt een safe asset om je geld in te bewaren in voor en tegenspoed.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie