Shane Kuijpers
06/01/2022 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 12:28

YouTubers Logan en Jake Paul’s mislukte NFT avonturen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
YouTubers Logan en Jake Paul's mislukte NFT avonturen

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

De opkomst van non-fungible tokens (NFT) in 2021 zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn. NFT marktplaatsen als OpenSea en Axie hebben een forse groei gekend en ook veel grote bedrijven en celebrities zijn toegetreden tot de wereld van digitale kunst. 

Veel creators en investeerders hebben een behoorlijke zak geld overgehouden aan NFT’s, maar de verhalen zijn niet uitsluitend positief. Een hype en goudmijn als deze wil nog wel eens uitgebuit worden en veel mensen zagen dit als een makkelijke en snelle manier om veel geld te verdienen. Zo ook de Amerikaanse broers Logan en Jake Paul. Ook zij stapten in de NFT hype trein, maar hun avontuur is, helaas voor hen, redelijk mislukt. 

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Logan Paul

Logan Paul is, onder andere, een controversiële Youtuber en heeft ondertussen bijna 27 miljoen abonnees verspreid over 2 kanalen. 

Paul kwam in september met een NFT project genaamd ‘CryptoZoo’, een reeks van generieke dierenfoto’s die samengevoegd zijn tot één hybrid beest. Op OpenSea omschrijft CryptoZoo zichzelf als een ‘verslavende game dat real-life value biedt’. Een vrij nietszeggende beschrijving, wat uiteindelijk ook terug te zien was in de prijs. De zogeheten floor price is momenteel zo’n 0,15 ETH, ofwel $565 op moment van schrijven. Dat kan wellicht slechter, maar het is een daling van 62% ten opzichte van de all-time high van november.

Advertentie

Jake Paul

Jake Paul is ook begonnen als Youtuber, maar is ondertussen UFC vechter geworden. Ook Jake zag, net als zijn oudere broer, de kans schoon om de NFT markt te betreden. Naar verluidt is hij een van de oprichters van het NFT project ‘Stick Dix’. Stick Dix is een collectie van slecht getekende stokmannetjes. Ook dit lijkt weer op een project waar snel geld mee verdiend moest worden. Ondertussen is de bodemprijs een karige 0,002 ETH, wat zo’n $7,5 waard is op moment van schrijven. Het is tevens een daling van maar liefst 98% ten opzichte van de korte ATH die het in november had.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van celebrities of influencers die makkelijk geld hoopten te verdienen met NFT’s, maar zo zijn er genoeg andere voorbeelden te vinden zoals Melania Trump’s project. Dit soort projecten worden nog wel eens omschreven als scam, dus het is goed om hier te alle tijden voorzichtig mee om te gaan.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie