Ivo Melchers Ivo Melchers
01/01/2023 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2023 09:30

Zo reageert crypto-Twitter op steun Ethereum-oprichter aan Solana

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Gisteren kon je in het altcoin nieuws lezen dat Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin de Solana (SOL) community mentale ondersteuning gaf in de vorm van een tweet. Hij gaf onder andere aan dat de blockchain een sterke toekomst tegemoet gaat nu de ‘opportunistische geldmensen’ vertrokken zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum killer

Solana werd altijd gezien als een zogenoemde ‘Ethereum killer’, mede door de hoge schaalbaarheid van het project. Echter kreeg het ook altijd wat kritiek te verduren wat betrekking had op de downtime en de mate van centralisatie in het ecosysteem. Sinds de ondergang van FTX heeft het project er een groot kritiekpunt bij gekregen: het project bleek namelijk nauw verbonden te zijn met FTX en Alameda Research.

Advertentie

Reacties op tweet van Vitalik Buterin

De lof van Buterin voor Solana maakte indruk op velen in de crypto Twitter-comunity. Ari Paul van BlockTower Capital produceerde een reeks tweets waarin werd betoogd dat meer cryptobedrijven het voorbeeld van Buterin zouden moeten volgen:

‘’Zo gedraagt iemand zich die graag concurreert op verdienste en denkt in positieve somtermen. Een leuke test die je iedereen op bijna alles kunt geven (servicebeheerders, fondsbeheerders, ontwikkelaars, wat dan ook). Vraag ze in positieve norm naar de concurrentie.’’

Niet iedereen was echter vol lof over de tweet van Buterin. Zo zag Mike McDonald, een professionele Canadese pokerspeler, de reactie van Buterin als ‘deugdsignalering’. Ook hebben sommige mensen hun kritiek geuit op de timing van Buterin’s steunbetuiging. Zou hij Solana ook hebben geprezen als het nog steeds goed ging met het project?

Het feit dat Buterin ‘concurrerende’ blockchains als Solana een kans wil geven en omhoog aan het praten is, is zonder meer bewonderenswaardig te noemen. De tweet van Buterin kon de schade van de recentelijke daling enigszins beperken. De koers van SOL was namelijk in enkele dagen met bijna 30% gedaald, maar na de tweet van Buterin steeg het weer met zo’n 25%.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie