Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws AMD gaat zich richten op blockchain-technologie en sluit aan bij de Blockchain...

AMD gaat zich richten op blockchain-technologie en sluit aan bij de Blockchain Game Alliance

De grote Amerikaanse hardware fabrikant Advanced Micro Devices (AMD) sluit zich aan bij de Blockchain Game Alliance (BGA) en gaat samenwerken met blockchain-gaming bedrijven Robot Cache en Ultra. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 13 december.

BGA is een organisatie dat zich richt op de promotie van blockchain-technologie in de gaming-industrie. AMD is naar verluidt de eerste grote fabrikant die zich bij de groep aansluit. Daarnaast is ook de computerspelgigant Ubisoft lid ervan alsmede blockchain-bedrijven als Consensys en Enjin.

- Advertentie -

Daarnaast gaat AMD een directe partnerschap aan met Robot Cache en Ultra. Beide bedrijven ontwikkelen digitale marktplaatsen voor computerspellen die gebruik maken van blockchain-technologie waardoor het mogelijk moet worden voor gebruikers om hun digitale items door te verkopen. Beide bedrijven zijn tevens lid van de BGA.

De bedrijven zullen gebruikmaken van de hardware van AMD voor “optimale cryptografische computerkracht” als de Ryzen processoren en Radeon videokaarten. Joerg Roskowetz, hoofd van Blockchain Technology bij AMD, zegt:

Blockchain-technologie biedt een bredere keuze, beveiliging en flexibiliteit voor zowel gamers als uitgevers. De blockchain-spelplatformen van de volgende generatie zullen gamers toegang geven tot exclusieve online content en nieuwe manieren bieden om deze echt te bezitten.

Nicolas Pouard, directeur van de Blockchain Initiative bij Ubisoft, zegt:

De Blockchain Game Alliance verzamelt een aantal van ’s werelds beste blockchain-innovators en ontwikkelaars om gamers het beste te bieden van wat deze technologie te bieden heeft. We zijn verheugd om samen te werken met AMD en andere alliantieleden om de rol van blockchain in de entertainmentervaringen van de toekomst te bepalen.

Vorige week kondigde Microsoft samen met Enjin “Azure Heroes” aan, unieke verzamelobjecten in de vorm van cartooneske dassen die zijn getokinseerd als non-fungible tokens (NFT’s) op de ethereum-blockchain.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.182,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.246,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.247,02 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.249,44 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.291,81 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...