Wessel Kersting Wessel Kersting
30/03/2023 15:15 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:55

Waarschuwing: Populaire crypto op afgrond, terwijl bitcoin heerst

Analyses
Avalanche (AVAX) in je bezit? Belangrijke update

Foto: SFIO CRACHO/Shutterstock

In dit artikel delen we een recente analyse van Polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ervaren analisten delen 20+ van dit soort analyses in onze besloten trading-community en al meer dan 1.000 Nederlandse handelaren maken hier gebruik van.

Onze analisten verwachten dat de koers van DOT eerst zal gaan dalen. Ervaren handelaren weten echter dat winstgevend handelen niet alleen mogelijk is wanneer de koers stijgt, maar ook wanneer de koers daalt.

Onderaan dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt en waar je terecht kunt voor meer informatie. Als je na het lezen van de analyse nog vragen hebt of geïnteresseerd bent in meer analyses en inzichten van onze experts, dan kun je ons Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis uitproberen.

Bitcoin wederom de grote ster op de markt

De afgelopen dagen hebben we kunnen zien hoe bitcoin hard in waarde toenam, en het lijkt erop dat de stijging nog niet voorbij is. Afgelopen nacht heeft de koning van alle cryptocurrencies een nieuwe mijlpaal bereikt toen de koers voor het eerst sinds juni 2022 een piek van $29.175 bereikte.

Terwijl de ogen van de markt gericht zijn op bitcoin, is het belangrijk om andere cryptocurrencies niet uit het oog te verliezen. Polkadot wordt bijvoorbeeld momenteel nauwlettend in de gaten gehouden door de analisten van Crypto Insiders. Hoewel Bitcoin op dit moment hard stijgt, ziet DOT er volgens de analisten minder goed uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De markt kijkt naar bitcoin, analisten naar DOT

Analisten zijn al een tijdje minder positief over de DOT koers en hebben in een eerdere analyse zelfs een rode verkoopzone afgegeven. In hun meest recente analyse delen zij het volgende:

“DOT heeft onlangs de 100 en 200 moving averages bereikt en het lijkt erop dat de prijs daar weer vanaf stuiterde. Dit is voor ons een belangrijk moment om op onze shortposities te letten en eventueel winst te nemen als de koers een snelle omkeer maakt.

Toch verwachten we op korte termijn dat DOT verder zal dalen tot onder het niveau van februari 2023, en uiteindelijk zelfs de bodem van maart. We verwachten dat dit zal gebeuren in een driewavepatroon. Kortom, we zien op de korte termijn nog steeds een neerwaartse trend. Ons eerste koersdoel ligt tussen de 78,6% en 88,8% Fibonacci niveaus, wat zich vertaalt naar een koers tussen $4,612 en $5,025.”

De analisten hebben er dus voor gekozen om voorlopig even niks te doen. Zij hebben nog een shortpositie openstaan en profiteren van een koersdaling. Mochten zij hun winst nemen of mocht er iets veranderen aan de analyse zullen zij dit direct delen in de Premium community met alle leden.

Deze analyse is 28 maart met leden gedeeld. Analyses worden doorgaans 48 uur eerder gedeeld in onze Premium omgeving en zijn dus mogelijk iets verouderd.

Winst maken wanneer een koers daalt?

Om te profiteren van dalende koersen maken ervaren handelaren gebruik van Bybit. Hier kun je handelen in derivatren en zogeheten short-orders plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Via deze link kun je gratis een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen. Als je na het lezen van de analyse nog vragen hebt of geïnteresseerd bent in meer inzichten, neem dan een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Solana (SOL) lijkt klaar voor sterke stijging met hernieuwde ETF-hoop
VeChain (VET) koers kan weer hard stijgen na boost van Revolut
Cardano (ADA) kan met 105% stijgen ondanks negatief sentiment
PEPE memecoin bereikt voorspelde bodem en begint hard te stijgen
Advertentie