Wessel Kersting Wessel Kersting
14/06/2022 14:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:07

Wijst Dit Erop dat Bitcoin de Bodem Heeft Bereikt?

Analyses
Wijst Dit Erop dat Bitcoin de Bodem Heeft Bereikt?

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Quinten Francoise, analist, Finfluencer en oud-YouTuber, heeft met zijn bijna 80.000 volgers een interessante grafiek gedeeld. Quinten vergeleek de huidige prijsactie met de prijsactie die we enkele jaren geleden in de bearmarkt van eind 2018, begin 2019 ook zagen.

In deze tweet kaart de analist aan dat de 20 dagen moving average (MA) aan de bovenkant aan het kruisen is met de 100 dagen MA. Dit wordt ook wel een death cross genoemd. De vorige keer dat we dat zagen was op 10 december 2018. Op dat zelfde moment maakte de koers een bounce op de 200 dagen MA. Dit was toen het teken dat de bodem bereikt was.

Als we kijken naar de huidige prijsactie zien we precies hetzelfde gebeuren. De gele lijn op de grafiek van Francoise kruist aan de bovenkant van de blauwe lijn, waardoor er weer een death cross gevormd is.

De rode lijn is de 200 dagen MA. Hier zie je ook direct dat de koers op het moment van schrijven mee aan het stoeien is en, hoewel de koers er kort onder schoot, er vooralsnog boven blijft.

VeChain (VET) verlaat groene zone en start opmars naar hogere prijzen

Ook de bitcoin RSI komt overeen

Daarnaast zien we ook dat een andere technische indicator eenzelfde signaal afgeeft als een aantal jaar geleden. De Relative Strength Index (RSI) schoot in de bodem van de vorige bear markt kort in oversold gebied. Direct nadat dit gebeurde zagen we de koers over de volgende weken stijgen.

Op dit moment zien we wederom dat de koers in oversold gebied terecht is gekomen op de wekelijkse grafiek. Dit is dus voor het eerst sinds ongeveer 3,5 jaar. Het zal daarom interessant zijn om te zien of deze niveaus in stand kunnen blijven.

Advertentie

Voorspelling bitcoin (BTC) van de analisten van Crypto Insiders

Ook de analisten van Crypto Insiders hebben hun eigen analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze discord omgeving voor leden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden. 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie