Timo Bult Timo Bult
21/04/2020 17:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2020 17:32

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) die werd gestolen tijdens hack weer teruggestort na blunder

Nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) die werd gestolen tijdens hack weer teruggestort na blunder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen zaterdag wist een hacker het decentralized finance (DeFi) protocol dForce te hacken. Tijdens de hack werd in totaal $25 miljoen aan cryptocurrency gestolen. Terwijl gestolen cryptocurrency normaal gesproken voor altijd verloren gaat, krijgt deze hack een verrassend staartje!
Een paar dagen na de hack is duidelijk geworden hoeveel en welke cryptocurrencies de hacker buit wist te maken. Het ging vooral om ethereum (ETH), de hacker ging er met $10 miljoen aan ETH vandoor. Daarnaast werd er nog $4,4 miljoen aan bitcoin (BTC) en $10,4 miljoen aan verschillende stablecoins meegenomen.
Tijdens eerdere hacks van bijvoorbeeld cryptocurrency-exchanges, was het eigenlijk altijd zo dat de gestolen cryptocurrency op geen enkele manier teruggehaald kon worden. Dit komt puur door het feit dat blockchain-technologie transacties onomkeerbaar maakt.
Tijdens de hack van dForce ging het echter net even anders. De hacker heeft de gestolen tegoeden namelijk op eigen houtje weer teruggestort! Zo schrijf Larry Cermak, onderzoeker van The Block:

Nu heeft de aanvaller vrijwel al het geld teruggegeven. Hij nam $25 miljoen mee en gaf $23,8 miljoen terug. Het verschil is waarschijnlijk alleen omdat de prijs de afgelopen twee dagen licht is gedaald. Het lijdt dus geen twijfel dat de aanvaller betrapt werd en gedwongen werd het terug te storten


Cermak stelt dat de reden voor het terugstorten van vrijwel alle gestolen tegoeden te maken heeft met een blunder van de hacker. De hacker zou belangrijke metadata hebben gelekt, zoals zijn IP-adres, omdat hij slechts een VPN gebruikt zou hebben. Ervaren hackers gebruiken minimaal een gedecentraliseerde browser zoals TOR om te voorkomen dat dergelijke metadata wordt gelekt. De hack heeft dus onverwachts een rooskleurig einde gekregen!
Crypto Insider Michiel laat in zijn onlangs verschenen bitcoin koersvideo weten dat er mogelijk een grote move aan zit te komen. Benieuwd naar zijn bevindingen? Bekijk dan hier zijn video!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon