Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ter waarde van $25 miljoen gestolen in DeFI hack

Er is zojuist $25 miljoen aan bitcoin (BTC) en ether (ETH) gestolen uit wallets van Lendf.me, onderdeel van DForce, een Chinees decentralized finance (DeFi) platform. Dat meldt DeFi Pulse op 19 april na berichtgeving van Twitteraar ChainLinkGod:

- Advertentie -

DForce is naar verluidt meer dan 99% van zijn assets kwijt. Volgens Chinese media Chain News vond de hack afgelopen nacht plaats:

Lendf.me bevestigt dat het zondag om 8.45 uur Beijing-tijd was aangevallen op blocknummer 9899681.

De aanvaller of aanvallers zouden misbruik gemaakt hebben van imBTC, een token op Ethereum die 1:1 gekoppeld is aan bitcoin. De hacker(s) konden naar verluidt de ERC-777 token gebruiken als onderpand om vrijwel gratis de wallets leeg te zuigen.

DForce heeft op het moment van schrijven het nieuws nog niet bevestigd en het is vooralsnog onduidelijk of sommige gebruikers hun geld van het platform konden halen. De website van Lendf.me is momenteel ontoegankelijk.

Robert Leshner, CEO van Compound en Ric Burton van ShellProtocol melden dat de hackers de volle buit te pakken hebben:

Leshner beschuldigt het team van Lendf.me dat zij de code van Compound V1 compleet gekopieerd hebben. Volgens Leshner is dat een aanduiding dat het bedrijf niet de capaciteit of de intentie heeft om het systeem goed te beveiligen.

Vorige maand noemde Lendf.me zichzelf nog “het allergrootste leenplatform dat ondersteund wordt door een aan fiatvaluta gekoppelde stablecoin:”

Vorige week ontving DForce nog een investering van $1.5 miljoen van Multicoin Capital, de Huobi exchange en CMB International, een Chinese bank. Begin deze maand maakt hackers $2,3 miljoen buit in een aanval met gijzelsoftware.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.271,75 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.271,75 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...