Discussier met alle crypto insiders via Telegram

$2,3 miljoen aan bitcoin (BTC) buitgemaakt door hackers in ransomware-aanval

Hackers hebben weer toegeslagen en een flinke buit binnengehaald. Ditmaal werd het in Londen gevestigde Travelex slachtoffer van een ransomware-aanval. De hackers konden door binnen te dringen en gegevens te gijzelen miljoenen aan bitcoin (BTC) buitmaken.

Travelex is een groot bedrijf dat bekend is van zijn netwerk aan wisselkantoren, het grootste netwerk ter wereld. De wisselkantoren zijn onder andere te vinden op grote luchthavens wereldwijd. Het bedrijf werd op oudejaarsavond 2019 getroffen door een aanval van Sodinokibi, ook wel bekend als REvil.

- Advertentie -

Deze aanval legde het systeem van Travelex plat. De aanvallers zouden gedreigd hebben gevoelige informatie van klanten te lekken als het bedrijf het geëiste losgeld niet zou betalen. De systemen van Travelex zouden al wekenlang platliggen.

Travelex heeft naar verluidt uiteindelijk 285 bitcoins betaald, wat neerkomt op een bedrag van ongeveer $2,3 miljoen. Het bedrijf zelf heeft nog geen reactie gegeven omtrent de aanval. Het betalen van losgeld is niet illegaal in het Verenigd Koninkrijk. Wel raadt de National Crime Agency af om overstag te gaan. Hackers zouden hierdoor namelijk alleen nog maar gemotiveerder raken om dergelijke aanvallen uit te voeren.

Ransomware-aanvallen in combinatie met het eisen van losgeld in de vorm van bitcoin komen helaas steeds vaker voor. Een ander bekend voorbeeld is ransomware dat data van een willekeurige computer volledig versleutelt. Pas na het betalen van een bedrag worden de gegevens weer gedecodeerd.

Hackers maken daarnaast handig gebruik van de huidige situatie omtrent het coronavirus. Onlangs werd nog bekend dat hackers het zogenaamde “CovidLock” op de telefoons van mensen installeren door zich voor te doen als een handige app om het nieuws omtrent het virus te volgen. Zij eisen vervolgens $100 in bitcoin voordat de telefoon weer ontgrendeld kan worden.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.103,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.902,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.970,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.994,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.902,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.970,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.994,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.103,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...