Timo Bult Timo Bult
06/12/2020 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2020 10:55

Bitcoin (BTC) vestigt nieuw record, Ethereum 2.0 lanceert en meer nieuws van deze week

Nieuws
Bitcoin (BTC) vestigt nieuw record, Ethereum 2.0 lanceert en meer nieuws van deze week

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was weer een interessante week voor de crypto-wereld! Bitcoin (BTC) bereikte (op de meeste) exchanges een nieuw record en Ethereum (ETH) voerde met succes een grote update uit. In dit artikel lees je het belangrijkste nieuws van de afgelopen week!

Bitcoin (BTC) verbetert all-time high (ATH)

Wellicht het grootste nieuws van deze week was bitcoin dat zijn ATH wist te verbeteren. Op veel exchanges verschilt de prijs van bitcoin iets dus het record is op elk handelsplatform anders. Ondanks dat steeg bitcoin deze week op de meeste exchanges naar een nieuw record. Op cryptocurrency exchange Coinbase was dat $19.915!

Ethereum 2.0 lanceert succesvol

Na jaren is het dan eindelijk gebeurd: Ethereum 2.0 is gelanceerd! De nieuwe versie van het netwerk brengt veel nieuwe verbeteringen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om te staken. De lancering van het genesis block is een belangrijke stap in de verdere overstap naar het nieuwe netwerk. Daarmee is belangrijkste stap nu gezet.

Institutionele adoptie zet voort

Iets wat bijgedragen heeft aan de enorme prijsstijging van bitcoin dit jaar is de adoptie door institutionele beleggers. Er kwamen de afgelopen maanden steeds vaker positieve geluiden uit de hoek van deze traditionele investeerders die aanvankelijk nog ver van crypto wegbleven. Ook deze week waren er op dit vlak een aantal grote ontwikkelingen.
Zo was het de CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock die zei dat bitcoin op dit moment nog een kleine markt is, maar dat het uit kan groeien tot een wereldwijde markt. Daarnaast trekt de CEO de rol van de Amerikaanse dollar als wereldwijde reservevaluta in twijfel mocht bitcoin inderdaad uitgroeien tot een wereldwijde markt.
Grayscale, de bekende crypto-fondsbeheerder, ging daarnaast door met het massaal inkopen van bitcoin. Het kocht in november zelfs twee keer zoveel bitcoins dan er gemined werden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie