Kevin Schijven Kevin Schijven
19/03/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2020 07:00

Bitcoin en cryptocurrency adoptie loopt achter door dreigende maatregelen, aldus Mike Novogratz

Nieuws
Bitcoin en cryptocurrency adoptie loopt achter door dreigende maatregelen, aldus Mike Novogratz

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, beweert dat de huidige pandemie voor achterstand zorgt wat betreft de omarming van cryptocurrencies. De aanhoudende financiële crisis eist volgens hem zijn tol wat adoptie betreft. Bitcoin en andere cryptocurrencies lopen een achterstand op van 12 tot 18 maanden. Novogratz gaf dit aan in een interview met Anthony Pompliano. Novogratz gaf aan dat de dreigende situatie rondom het coronavirus impact zal hebben op de huidige markt, waaronder die van cryptocurrencies.

Binance keert terug naar India door miljoenenboete te betalen

Bitcoin zal herstellen

De uitspraken van Novogratz vloeien voort uit de onzekerheid die heerst rondom cryptocurrencies. Deze onzekerheid uit zich volgens hem in toegenomen volatiliteit in de markt. Volgens de eigenaar van Galaxy Digital komt dit allemaal doordat het werk wereldwijd gedeeltelijk gestaakt moest worden.

De meeste mensen verkopen aandelen die ze anders gehouden hebben voor de lange termijn om zichzelf te voorzien van basisbehoeften. De dalende prijs van goud zal ook gedaald zijn om dezelfde reden. Deze daling zal waarschijnlijk ook nog wel aanhouden, zolang de economie niet op gang komt.

Zodra de economie op gang komt is de voorspelling van Novogratz dat de koersen snel weer zullen herstellen, omdat er meer geld uitgegeven gaat worden. Om die reden zal Bitcoin ook in een sterkere positie komen om te groeien. 

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie