Timo Bult Timo Bult
11/12/2020 12:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2020 12:18

1 groep investeerders zal een enorm belangrijke rol spelen in de adoptie van bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
1 groep investeerders zal een enorm belangrijke rol spelen in de adoptie van bitcoin (BTC)

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Er is één groep die een enorm belangrijke rol speelt in de adoptie van bitcoin (BTC), en dat zijn de millennials. Dat is een van de conclusies van een recente discussie tijdens de BlockShow conferentie in Singapore.
Aan de discussie deden Zac Prince van BlockFi, Micheal Sonneshein van Grayscale en Aya Kantorovich van FalconX mee. Zij praatten met elkaar over welke trends het belangrijkst zijn voor een verdere adoptie van bitcoin als investerings- en betalingsinstrument.
Volgens hen zijn er drie trends die een grote rol spelen hierin. Ten eerste is er de versnellende digitalisering van vrijwel alles, waaronder geld. Ten tweede is er een enorme groei in “alternatieve investeringen” te zien de afgelopen jaren. Ten slotte zal er in het komende decennium een enorme overdracht van kapitaal gaan plaatsvinden van Baby Boomers naar millennials in de vorm van erfenissen. Alle drie de trends zijn sterk gelinkt aan millennials, zo stellen de panelleden.
Prince, van BlockFi, stelt dat cryptocurrencies een steeds groter aandeel zullen krijgen in de wereld van alternatieve investeringen. Hij noemt millennials die nu al in crypto hebben geïnvesteerd een “enorm waardevolle groep” aangezien zij “de trend voor zijn.”
Ook Kantorovich ziet een toename in de algemene adoptie van crypto. Volgens haar zijn steeds meer bedrijven op zoek naar middelen om crypto te kunnen accepteren als betaalmiddel. Dit is volgens haar een duidelijk signaal dat de adoptie op het niveau van consumenten aan te toenemen is.
De adoptie van bitcoin vindt plaats op meerdere vlakken. Terwijl grote bedrijven en institutionele investeerders vaak in het nieuws komen nadat zij enorme bedragen aan bitcoin kopen, zijn het dus de millennials die een enorm belangrijke rol zullen spelen in de verdere adoptie van de digitale activa. Volgens een recent onderzoek van deVere Group blijkt dat wanneer millennials tussen goud en bitcoin zouden moeten kiezen de meerderheid voor bitcoin zou gaan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie