Timo Bult Timo Bult
11/12/2020 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:57

Grote Amerikaanse verzekeraar koopt voor $100 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nieuws
Bitcoin (BTC) nu onderdeel van investeringsportfolio grote Amerikaanse verzekeraar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Weer een bedrijf is aan boord gestapt van de Bitcoin (BTC) trein! Dit keer is het een grote Amerikaanse levensverzekeraar die voor $100 miljoen aan bitcoin kocht.
De Massachusetts Mutual Life Insurance Company (MassMutual), dat al in 1851 werd opgericht, heeft bitcoin gekocht ter waarde van $100 miljoen, dat blijkt uit een artikel van de Wall Street Journal. De verzekeraar kocht de bitcoin van de New Yorkse fondsbeheerder NYDIG.
Naast het feit dat het natuurlijk goed nieuws is dat weer een bedrijf bitcoin koopt, is misschien nog wel positiever dat de bitcoin deel uit maakt van zijn algemene investeringsportfolio. Dit portfolio is een kleine $235 miljard waard en de bitcoin is daar dus maar een fractie van. Toch onderstreept het de toename van adoptie van bitcoin door grote bedrijven en institutionele investeerders.
De bitcoin aankoop is onderdeel van de strategie van MassMutual om te blijven diversifiëren en nieuwe kansen te grijpen, “waardoor we een afgemeten maar zinvolle blootstelling hebben aan een groeiend economisch aspect van onze steeds digitaler wordende wereld.”
De verzekeraar kocht overigens niet alleen bitcoin. Het verkreeg namelijk ook een aandeel van $10 miljoen in de fondsbeheerder waarvan het de bitcoin kocht.
MassMutual voegt zich hiermee aan de steeds groter wordende lijst met bedrijven die bitcoin kopen. Op deze lijst staan bedrijven als MicroStrategy, Twitter CEO Jack Dorsey’s betalingsbedrijf Square en Grayscale.
De bitcoin adoptie lijkt zich steeds verder te ontwikkelen. Gisteren schreef een directeur bij de grote bank Morgan Stanley dat bitcoin de rol van de Amerikaanse dollar als wereldwijde reservevaluta wel eens kan gaan bedreigen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Advertentie