Timo Bult Timo Bult
11/12/2020 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:57

Grote Amerikaanse verzekeraar koopt voor $100 miljoen aan bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nu onderdeel van investeringsportfolio grote Amerikaanse verzekeraar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Weer een bedrijf is aan boord gestapt van de Bitcoin (BTC) trein! Dit keer is het een grote Amerikaanse levensverzekeraar die voor $100 miljoen aan bitcoin kocht.
De Massachusetts Mutual Life Insurance Company (MassMutual), dat al in 1851 werd opgericht, heeft bitcoin gekocht ter waarde van $100 miljoen, dat blijkt uit een artikel van de Wall Street Journal. De verzekeraar kocht de bitcoin van de New Yorkse fondsbeheerder NYDIG.
Naast het feit dat het natuurlijk goed nieuws is dat weer een bedrijf bitcoin koopt, is misschien nog wel positiever dat de bitcoin deel uit maakt van zijn algemene investeringsportfolio. Dit portfolio is een kleine $235 miljard waard en de bitcoin is daar dus maar een fractie van. Toch onderstreept het de toename van adoptie van bitcoin door grote bedrijven en institutionele investeerders.
De bitcoin aankoop is onderdeel van de strategie van MassMutual om te blijven diversifiëren en nieuwe kansen te grijpen, “waardoor we een afgemeten maar zinvolle blootstelling hebben aan een groeiend economisch aspect van onze steeds digitaler wordende wereld.”
De verzekeraar kocht overigens niet alleen bitcoin. Het verkreeg namelijk ook een aandeel van $10 miljoen in de fondsbeheerder waarvan het de bitcoin kocht.
MassMutual voegt zich hiermee aan de steeds groter wordende lijst met bedrijven die bitcoin kopen. Op deze lijst staan bedrijven als MicroStrategy, Twitter CEO Jack Dorsey’s betalingsbedrijf Square en Grayscale.
De bitcoin adoptie lijkt zich steeds verder te ontwikkelen. Gisteren schreef een directeur bij de grote bank Morgan Stanley dat bitcoin de rol van de Amerikaanse dollar als wereldwijde reservevaluta wel eens kan gaan bedreigen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie