Wessel Kersting Wessel Kersting
25/07/2022 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2022 14:11

236.000 bitcoins verkocht door institutionele partijen na val LUNA

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
236.000 bitcoins verkocht door institutionele partijen na val LUNA

Foto: focal point/Shutterstock

Onlangs heeft Vetle Lunde, een analist bij Arcane Research, op Twitter gedeeld hoeveel institutionele bitcoin (BTC) investeerders hun positie hebben verkocht sinds de crash van LUNA. Lunde geeft aan dat de crash van LUNA, waarbij Do Kwon meer dan 80.000 BTC moest verkopen, ervoor gezorgd heeft dat alle institutionele beleggers ook hun coins moesten verkopen.

Bitcoin koerst af op belangrijk besluit van Amerikaanse centrale bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grote partijen moeten bitcoin verkopen

Sinds dat moment is het hard gegaan in de industrie. In totaal is er meer dan 230.000 BTC verkocht door institutionele partijen. Lunde gaf aan:

“het aantal houdt geen rekening met andere natuurlijke capitulatie- en hedgingactiviteiten die gewoonlijk plaatsvinden tijdens crypto-bearmarkten.”

Een goed voorbeeld van een institutionele partij die haar BTC heeft verkocht is Tesla. Tesla heeft in haar 2e kwartaalrapportage laten weten 75% van haar positie te hebben verkocht, ofwel 29.060 BTC. Tesla heeft nog 9.686 BTC in bezit. Dit was op 1 februari 2021 43.053 BTC.

In het eerste kwartaal van 2021 had Tesla al 10% van haar positie verkocht om de liquiditeit van bitcoin te testen toen bitcoin hard steeg. Door deze verkoop daalde de gemiddelde koopprijs per BTC van $34.841 naar $33.325. Hierdoor heeft Tesla slechts een klein verlies gemaakt op haar tweede verkoop.

Advertentie

Niet alleen institutionele investeerders voelen de pijn

Juni was wederom geen goede maand voor bitcoin. Ditmaal kwam de druk op de verkoopkant door de Amerikaanse rente cijfers die bekend werden gemaakt. Dit zorgde ervoor dat de koers weer hard omlaag ging.

Niet alleen institutionele partijen waren genoodzaakt hun BTC te verkopen, ook zagen we miners hetzelfde doen. In totaal hebben miners voor ongeveer 4.400 BTC moeten verkopen.

Over de afgelopen twee maanden zien we volgens Lunde een capitulatie fase. De neerwaartse prijsactie had veel erger kunnen zijn doordat retail investeerders ook onder water stonden en hadden kunnen verkopen. Voor nu gelooft Lunde dat het negatieve sentiment minder is aangezien er vertrouwen terug de markt in komt.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie