Kevin Schijven Kevin Schijven
25/07/2022 08:03 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2022 08:03

Bitcoin zakt fors, miners verkopen, deze week wordt zeer spannend

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin cae a su nivel más bajo y alcanza los $24.000, ¿qué sigue?

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) had een sterke week achter de rug en piekte afgelopen woensdag nog rond $24.200. Sindsdien zit bitcoin echter in een lichte neerwaartse trend en de koers maakte afgelopen nacht zelfs een flinke duik. De angst op de markt neemt weer iets toe en het belooft wederom een spannende week met een volatiele koers te worden.

Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun

Bitcoin koers daalt met 3,6%

De bitcoin koers hield afgelopen weekend nog stand boven $22.000. Toen de koers hier op zaterdag aankwam, maakte bitcoin een licht herstel. Afgelopen nacht werd de koers echter afgwezen vlak onder $23.000 en begon toen hard te dalen.

Vooralsnog lijkt bitcoin support te hebben gevonden vlak boven $21.800. De BTC prijs stijgt op het moment van schrijven naar $21.950 op Binance en €21.500 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 3,6% in de min.

Advertentie

200-weken moving average blijft weerstand

Helaas heeft bitcoin de 200-weken moving average, een cruciaal niveau die momenteel rond $22.780 ligt, nog niet kunnen omslaan in support. Bitcoin werd afgelopen nacht juist rond dit niveau afgewezen en dat betekent dat de 200-weken MA vooralsnog als weerstand fungeert.

Bitcoin whales kopen de dip – ETF’s zien miljoeneninstroom ondanks prijsdaling
Bitcoin whales kopen de dip - ETF's zien miljoeneninstroom ondanks prijsdaling

Bitcoin koers in neerwaartse trend

Bitcoin zit de afgelopen dagen weer in een lichte neerwaartse trend en valt wellicht weer in het bereik waar de koers wekenlang in vastzat. Het is mogelijk dat bitcoin rond deze $22.000 standhoudt en zelfs een rebound maakt. Dan volgt waarschijnlijk snel een hertest van de 200-weken MA.

De kans lijkt echter ook groot dat bitcoin eerst nog dieper corrigeert. Analist Ali Martinez toont aan dat waarschijnlijk veel support ligt op $21.500 en dan $20.760. Hij vreest echter dat als bitcoin hier doorheen zakt, dat de koers mogelijk een lower low rond $16.000 op kan zoeken.

‘Bitcoin zal Mt. Gox overleven, maar bitcoin cash niet’
'Bitcoin zal Mt. Gox overleven, maar bitcoin cash niet'

Volatiele week voor bitcoin met FOMC

Het belooft weer een volatiele week te worden met bitcoin. Deze week vindt de volgende meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) plaats. Aankomende woensdag, op 27 juli, krijgen we te horen met welke percentage de Federal Reserve de rentetarieven zal verhogen om de inflatie te drukken.

Pak dit hoger uit dan verwacht, omdat de inflatie ook al hoger uitpakte, dan kan dit weer voor meer angst, paniek en verkoopdruk op de financiële markten zorgen. Er wordt zelfs gevreesd voor een verhoging van 100bps. Het kan ook andersom uitpakken. Als deze verhoging minder hoog uitkomt dan verwacht, dan neemt dat wellicht enige druk weg, en zien we mogelijk een relief rally.

Het blijft niet alleen bij FOMC deze week, ook zullen veel grote technologie bedrijven de komende dagen hun inkomstrapporten publiceren. Deze aandelen hebben in 2022 een hoge correlatie met bitcoin.

https://twitter.com/Pentosh1/status/1551398825474113537

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miners capituleren, whales accumuleren

Ondertussen blijkt uit on-chain data dat bitcoin-miners nog steeds verkopen, meldt analist IT Tech. Dat is een bearish teken op de korte termijn en kan voor meer verkoopdruk zorgen.

Daartegenover staat dat het aantal bitcoin whales, investeerders met grote hoeveelheden BTC in bezit, fors gegroeid is in 2022. Dat betekent dat investeerders tijdens de recente dalingen toch flink geaccumuleerd hebben en dat is een bullish teken op de lange termijn.

Crypto Rewind: Mt. Gox bitcoin-dump, solana ETF-nieuws en meer
Crypto Rewind: Mt. Gox bitcoin-dump, solana ETF-nieuws en meer

Kan nog jaren duren voordat bitcoin herstelt

Veel analist zijn nog altijd zeer verdeeld of bitcoin al een bodem heeft bereikt of nog niet. Maar zoals Ecoinometrics voor waarschuwt, ook al heeft bitcoin zijn bodem bereikt, kan het historisch gezien nog jaren duren voordat de koers weer compleet herstelt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie