Roy van Krieken Roy van Krieken
06/02/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2022 20:04

3 redenen waarom bitcoin eindelijk weer boven de $40.000 staat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 redenen waarom bitcoin eindelijk weer boven de $40.000 staat

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na maanden van een alsmaar dalende bitcoin (BTC) koers lijkt er op dit moment weer licht aan het einde van de tunnel te zijn gekomen. De koers steeg een paar dagen geleden tot boven het cruciale prijspunt van $40.000 en wist hier zelfs stand te houden. Er zijn aantal mogelijke oorzaken aan te wijzen voor deze mooie stijging.

1. Cijferseizoen op de aandelenmarkt is voorbij

De afgelopen tijd kwamen veel grote bedrijven naar buiten met hun kwartaalcijfers. Normaal gesproken is dit op de aandelenmarkt een periode waarin veel grote prijsfluctuaties kunnen plaatsvinden. Inmiddels is deze periode van enige onzekerheid op de markt zo goed als voorbij. Het kan daarom aangenomen worden dat de aandelenmarkt weer minder volatiel wordt.

Uiteraard was de correlatie tussen de crypto- en aandelenmarkten  de laatste tijd ook enorm groot. Om die reden kan de koers van bitcoin een mooie impuls hebben gekregen door het tot rust komen van de markten. Er is simpelweg een heleboel onzekerheid weggenomen.

2. Amerikaanse economie doet het beter dan verwacht

Ook kwam er een paar dagen geleden een bericht naar buiten van het Amerikaanse Labor Department dat de werkloosheidscijfers positiever uitpakten dan van tevoren werd gedacht. De werkloosheid in de Verenigde Staten steeg van 3,9% tot 4%. Hoewel dit wel een stijging inhoudt, was deze stijging wel lager dan verwacht.

Ook de periode waarin iemand gemiddeld werkloos is in de Verenigde Staten is afgenomen. Dat is in de basis goed nieuws voor de economie en goed nieuws voor de economie is goed nieuws voor de markten.

3. Bicoin short-Squeeze

Door de plotselinge heftige stijging vond er een grote hoeveelheid liquidaties plaats. Binnen 24 uur tijd werd er $220 miljoen aan short posities geliquideerd. Er kan gesteld worden dat er sprake was een een short squeeze. Door de eerste hoeveelheden short liquidaties steeg de prijs van bitcoin en vervolgens werden er in een kettingreactie weer meer shorts geliquideerd. Uiteindelijk eindigde de opwaartse beweging rond de $41.900. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie