Timo Bult Timo Bult
20/10/2021 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 16:44

3 redenen waarom de bitcoin (BTC) prijs zo hard stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 redenen waarom de bitcoin (BTC) prijs zo hard stijgt

Bitcoin (BTC) doet het de afgelopen maanden weer goed, en met in het bijzonder deze maand. Vandaag heeft de bitcoin koers zelfs zijn vorige all-time high (ATH) van $64.899 gebroken. Waarom stijgt bitcoin zo hard? In dit artikel die mogelijke oorzaken die bijdragen aan het positieve sentiment op de markt!

Crypto onbijt: Harde dalingen, veel verlies, wending in ETF’s en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF

De meest voor de hand liggende oorzaak voor de prijsstijgingen van de afgelopen dagen ligt bij de goedkeuring van het eerste Amerikaanse bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit beursfonds maakt het voor investeerders op de traditionele investeringsmarkt makkelijker blootstelling te krijgen aan bitcoin. Zoals we gisteren zagen was dit fonds meteen een enorm succes. Op zijn eerste dag werd er voor $1 miljard verhandeld binnen het ETF, wat bijzonder goed is in vergelijking met andere ETF’s op hun eerste dag.

Advertentie

Inflatie

Doordat Bitcoin een gedecentraliseerd netwerk is, is het door niks en niemand beïnvloedbaar. De cryptocurrency dient daarom steeds vaker als veilige haven voor investeerders om de waarde van hun kapitaal te beschermen tegen de inflatie, net zoals goud dat doet. Deze inflatie vloeit natuurlijk voort uit de enorme schuldenberg die veel landen hebben, zeker na de economische maatregelen om het effect van de pandemie op te vangen. Inflatie drijft waarschijnlijk veel investeerders naar het veilige en onafhankelijke Bitcoin.

Crypto Rewind: Bitcoin prijsrecord, ethereum ETF nieuws en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Cryptomarkt ontwikkelt door

Ook de steeds verder ontwikkelende crypto-industrie draagt mogelijk bij aan de stijgende bitcoin prijs. Platformen als Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) zien steeds meer activiteiten, een situatie die doet denken aan de begindagen van het internet. Zo kunnen handige beleggers hun bitcoins gebruiken binnen de decentralized finance (DeFi) sector om rendement te verdienen door bitcoins aan een liquidity pool toe te voegen.

Uiteraard krijgt Bitcoin ook steeds meer naamsbekendheid wereldwijd. Met elke dag die voorbij gaat, het netwerk ongeschonden blijft draaien en enorme bedragen die zonder enige problemen van wallet naar wallet worden gestuurd, wordt de robuustheid van Bitcoin als netwerk bevestigd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie