Roy van Krieken Roy van Krieken
07/12/2021 12:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2021 12:50

3e grootste whale koopt $137 miljoen aan bitcoin na crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3e grootste whale koopt $137 miljoen aan bitcoin na crash

Veel investeerders zijn sinds de crash van zaterdag in paniek. Het sentiment in de markt is nog altijd ronduit slecht te noemen. Er zijn echter ook genoeg kleine en grote investeerders op te merken die zich niets aantrekken van de angst in de markt en juist kansen zijn. De op-twee-na-grootste bitcoin (BTC) whale zag zo’n kans en kocht gisteren voor zeker $137 miljoen aan bitcoin.

Crypto ontbijt: Slechtste Bitcoin ETF dag & geen hoop op Ethereum ETF
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin whales

De identiteit van de desbetreffende whale is volledig onbekend. Wel zijn de transacties naar en van zijn wallet openbaar in te zien. Hier was te zien dat gedurende de afgelopen twee weken de ‘mystery whale’ zeker 5.600 nieuwe bitcoins aan zijn portfolio heeft toegevoegd. Als klap op de vuurpijl werden daar gisteren in een enkele dag zelfs 2.700 bovenop gedaan.

Sinds 22 november heeft deze whale dus voor zo’n $290 miljoen aan bitcoin ingeslagen tegen een relatief lage prijs. In totaal heeft de whale 118.017 bitcoins in zijn wallet met een marktwaarde van $2,5 miljard.

De whale in kwestie staat erom bekend om een deel van zijn bitcoins te verkopen op het moment dat de bitcoin koers in een stevige uptrend zit. Zo verkocht hij in oktober van dit jaar zeker 1.500 bitcoin toen de bitcoin prijs tot rond de $56.000 was gestegen. Echter, de whale koopt vervolgens vrijwel altijd de daaropvolgende dip, zo ook deze week weer dus.

Buy the BTC dip

Het ‘buy the dip’ sentiment is op het moment binnen de crypto gemeenschap erg hoog. Dat blijkt uit een rapport van het crypto onderzoeksbureau Santiment. Hieruit blijkt dat ondanks de paniek in de markt er nog altijd een grote hoeveelheid crypto investeerders bestaat die zich weinig zorgen maakt en grootschalig gebruik maakt van de lagere koersen.

Uiteraard zijn het vooral de grote investeerders, ofwel whales, die echt tastbaar invloed hebben op de koersen van cryptocurrencies. Daarom is het altijd een positief signaal dat een van de grootste whales een grote hoeveelheid bitcoins koopt tijdens een significante dip. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie